Artikel top billede

Google: I må pænt vente på adgang til Google+

Ting tager den tid, ting tager - også hos Google, der udmærket ved, at mange gerne vil have adgang til Google+.

Computerworld News Service: Google er fuldstændig bevidst om, at mange mennesker har svært ved at vente på at få en profil i virksomhedens nye sociale netværk Google+. Men der vil blive ved med at være begrænset adgang i den periode, som virksomheden skal bruge til at arbejde hen imod en bredere udrulning, der kan akkommodere et større antal mere varierede brugere.

Sådan siger Bradley Horowitz, der er Googles vice president for produkter.

Ud over de almindelige mennesker findes der en række specialist-grupper, som meget gerne vil have lov til at prøve Google+, som for eksempel applikationsudviklere, Google Apps-kunder, annoncører og endda de mindreårige, men siden er ikke klar til dem endnu, forklarer han.

Google tilbyder endnu ikke nogen måde for udviklere at bygge applikationer på, og planen er på et tidspunkt gradvist at begynde udsendelsen af API'er, først og fremmest de basale read-only versioner.

Udrulningen af API'er og udviklingsværktøj vil blive gjort med "udpræget hensyn til brugeroplevelsen for at sikre, at dårlige applikationer, der beskadiger system uforvarende eller med vilje, bliver overvåget og ikke ødelægger oplevelsen for alle," fortæller Bradley Horowitz.

Google vil for alt i verden undgå applikationer, der, for eksempel, spammer brugerne. Virksomheden vil desuden gerne sikre, at udviklerværktøjerne er designet på en måde, så programmørerne får de bedst mulige arbejdsbetingelser.

"På en platform, som i sin essens er social, er man nødt til at gøre det på en disciplineret måde," siger han.

Bradley Horowitz taler interessant nok om Googles OpenSocial udviklingsværktøjer i datid og siger, at projektet ikke havde været så succesfuldt, som det kunne have været, eftersom det udkom på et tidspunkt, hvor virksomheden manglede et overbevisende, "eksemplarisk" socialt netværk.

OpenSocial er - eller var - et sæt af almindelige API'er til design af applikationer til sociale netværk. Google designede værktøjet så udviklere ikke behøvede at skrive den samme applikation fra bunden flere gange til forskellige sider.

OpenSocial-API'erne blev lanceret i 2007 og taget i brug af en række sociale netværk som for eksempel MySpace. Facebook begyndte aldrig at bruge dem, men valgte i stedet at holde sig til de API'er, som allerede var blevet udviklet til den succesfulde applikationsplatform.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere