Artikel top billede

"Det er helt naturligt, at venturefonde er meget interesserede i it-erhvervet. Det kan blive fremtidens helt store vækstbranche i Danmark," siger Morten Bangsgaard, administrerende direktør, IT-Branchen.

En halv milliard kroner på vej til dansk it

Ventureselskabet Northcap Partners vil investere en halv milliard kroner i danske og svenske it-iværksættere.

Danske - og såmænd også svenske - it-iværksættere går en lys tid i møde. Ventureselskabet Northcap Partners har skaffet i første omgang 325 millioner kroner, der skal bruges til danske og svenske it-iværksættere.

I anden kapitalrejsningsrunde forventer fonden at mobilisere yderligere 175 millioner kroner og derved runde den halve milliard.

Det skriver Børsen i dag.

Investeringerne går i gang med det samme, og der er allerede konkrete virksomheder i kikkerten, oplyser venturefonden, der ifølge Børsen er en af de få fonde herhjemme, der har klaret sig godt igennem krisen, med en årlig gennemsnitlig vækst på 90 procent i perioden 2007 til 2009.

ITB: Meget positivt
Northcaps koncentrerer sig om software- og it-servicevirksomheder med en omsætning mellem fem og 50 millioner kroner, og en del af pengene i Northcap Partners fond kommer fra regeringens Erhvervspakke

"Det er en meget kærkommen nyhed, nu hvor vi stadig venter på at pengene fra regeringens Dansk Vækstkapital kommer i spil," lyder meldingen fra interesseorganisationen IT-Branchen, ITB.

"Mangel på risikovillig kapital er et problem for mange små og mellemstore it-virksomheder. Udmeldingen fra Northcap er en rigtig god nyhed. Nu kan endnu flere danske it-virksomheder få muligheden for at udvikle og vækste deres forretning. Danmark har et væld af nye innovative it-virksomhede med store vækstpotentialer - også uden for landets grænser," siger Morten Bangsgaard, administrerende direktør, IT-Branchen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere