Det indiske udenrigsministerium har meddelt, at samarbejdet med Danmark boycottes. Boycotten er seneste udvikling i våbensmugleren Niels Holck-sagen.
Anklagemyndigheden i Danmark har nemlig besluttet, at den ikke vil prøve sagen om udlevering i Højesteret. Det forarger inderne, der nu har boykottet Danmark.
Men fastfrysningen af samarbejdet er begrænset til den offentlige sektor.
"Det er først og fremmest en politisk konflikt Der er ikke lagt op til, at sagen skulle brede sig til den private sektor," fortæller chefkonsulent i Dansk Industri, Ole Christensen.
Forbindelserne mellem Danmark og Indien på it-området findesførst og fremmest i den private sektor, og den ser ikke umiddelbart ud til at blive inddraget i konflikten.
Det ville nemlig give Indien problemer i det internationale samfund, forklarer Ole Christensen:
"Jeg tror ikke, det vil brede sig til den private sektor. Det kan inderne ikke, da det vil give problemer i forhold til EU og WTO. Så det er næppe en mulighed."
Ingen udløbsdato på konflikten
Indiens beslutning om fastfrysning af samarbejdet med Danmark er uundgåelig, sagen taget i betragtning.
"Det er ikke til at sige, hvor længe det vil vare ved. Det er en vigtig sag for inderne, og grundet det indenrigspolitiske pres kan de ikke tillade sig at lade sagen slippe. Så de vil formodentlig stå fast på dette et stykke tid," vurderer Ole Christensen.
Netop fordi konflikten ikke umiddelbart har en udløbsdato, så kan man ikke gisne for meget om, hvordan sagen kommer til at udvikle sig:
"Om det på længere sigt får betydning for danske it-virksomheder, det er meget svært at sige noget om," siger Ole Christensen.