Artikel top billede

Google køber Motorola for gigant-beløb

Søgeselskabet Google spenderer et kæmpe milliard-beløb på at købe Motorola Mobility.

Læs også:

Motorola splittet: Her er de danske konsekvenser

Motorola splittes op - sådan tegner fremtiden sig

Software-giganten Google har haft den store pengepung fremme og lagt godt 65 milliarder kroner for at købe Motorola Mobility. 

Det skriver Google på sin officielle blog
 
Mobility med svær start
Motorola Mobility er den ene halvdel af det oprindelige Motorola-selskab, der i starten af året blev splittet i to - Motorola Solutions og Motorola Mobility.

Sidstnævnte blev ved fødslen spået en svær start på livet.
 
Men nu har Google altså lagt 65 milliarder på bordet, og købet er blevet godkendt at både Googles og Motorola Mobilitys bestyrelser.
 
Motorola Mobility har siden starten i januar skullet fokusere på al produktion af Android-baserede smartphones og andre forbrugerprodukter.

Det andet Motorola-selskab, Motorola Solutions, har derimod fokus på infrastruktur og erhvervslivet.
 
Ændrer ikke ved Android
Med købet af Motorola Mobility har Google fået sin egen mobilproducent op under neglene til at tage kampen op mod alliancen mellem Microsoft og Nokia samt Apples udvikling af både hardware og software til storsællerten iPhone.  
 
Men søgegiganten understreger i et blogindlæg, at Google-platformen Android stadig vil være åben for andre leverandører.

"Motorola Mobilitys totale engagement i Android har skabt et naturligt valg for vores to selskaber. Sammen vil vi skabe fantastiske brugeroplevelser, der vil give hele Android-økosystemet et kæmpeløft til gavn for forbrugerne, partnere og udviklere," lyder det fra Google-direktør Larry Page på søgeselskabets blog.
 
Danmark vil i første omgang ikke blive direkte ramt af opkøbet, da Motorola Mobility ikke findes i Danmark, hvorimod Motorola Solutions har omkring 300 medarbejdere i Danmark.  

Læs også:

Motorola splittet: Her er de danske konsekvenser

Motorola splittes op - sådan tegner fremtiden sig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere