Artikel top billede

Sæt hængelås på dit regneark

Skal du have dine kollegaer til at fylde informationer ind i et regneark, du arbejder med, kan det være en god idé at låse regnearket, så kollegaerne kun kan udfylde de celler eller celleområder, hvor du har brug for deres informationer. Sådan her gør du.

Ved at låse de celler i regnearket, kollegaerne ikke skal taste noget ind i, sikrer du, at kollegaerne ikke ved et uheld kommer til at ændre på eller slette formler m.v. i regnearket.
 
Den hurtige løsning er at beskytte regnearket, men så kan kollegaerne ikke indtaste noget overhovedet. Skal de have mulighed for at taste noget ind i et bestemt celleområde og ikke kunne indtaste noget i andre celleområder, skal du først låse de celler, de ikke må taste noget ind i, før du beskytter regnearket.

Start med at låse alle celler op

Inden du begynder at udpege de områder, der ikke må kunne rettes i, skal du sikre dig, at alle celler i regnearket er låst op.

1. Markér alle celler i regnearket ved at klikke på Markér alt-knappen øverst til venstre i regnearket.

2. Klik på Skrifttype-dialogboksknappen nederst til højre i Skrifttype-gruppen på Startside-fanen.

3. Nu åbnes Formater celler-dialogboksen. Klik på Beskyttelse-fanen og fjern markeringen af Låst-feltet.

Lås derefter de celler, der ikke må skrives i

Derefter kan du begynde at låse de celleområder, du ikke vil have, kollegaerne skal kunne indtaste noget i.

1. Markér celleområdet, der skal være låst og klik på Skrifttype-dialogboksknappen nederst til højre i Skrifttype-gruppen på Startside-fanen.

2. Klik på Beskyttelse-fanen og marker Låst-feltet og klik derefter på OK-knappen.

Beskyt regnearket

De celler, dine kollegaer gerne må rette i, lader du være med at markere. Derved kan kollegaerne stadig indtaste informationer i dem, selv om du beskytter regnearket.
Det gør du ved at klikke på Gennemse-fanen og klikke på Beskyt ark- eller Beskyt projektmappe-knappen alt efter du vil beskytte hele projektmappen eller kun det aktuelle ark.

Nu åbnes Beskyt ark-dialogboksen. Marker hvilke eventuelt andre handlinger end at indtaste data i cellerne, du vil give kollegaerne lov til at udføre i Tillad alle dette regnearks brugere at-listen, angiv en adgangskode og klik på OK-knappen for at beskytte arket. Gem projektmappen.
Nu kan der ikke skrives noget i de celleområder, du har markeret som låst. Kun i de celleområder, der ikke er markeret som låst på Beskyttelse-fanen, er det muligt at skrive noget i.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere