Artikel top billede

Kina ramt af 480.000 trojanere

Kina oplevede næsten 480.000 angreb med trojanske heste i 2010, hvoraf næsten halvdelen kom fra udlandet, fortæller et kinesisk sikkerhedsagentur.

Computerworld News Service: China's National Computer Network Emergency Response Technical Team (CNCERT) har netop offentliggjort detaljer fra organisationens kommende årlige rapport.

Ud af de 221.000 angreb, som kom fra udlandet, stammede de 14,7 procent fra USA, mens 8,8 procent havde deres oprindelse i Indien.

Tallene har fået medieopmærksomhed i forbindelse med sikkerhedsleverandøren McAfees afsløring af et massivt cyberangreb, som har ført til tyverier af følsomme informationer fra 72 virksomheder og organisationer.

McAfee har ikke sat navn på den gruppe, der står bag hacker-angrebet, men analytikere mistænker Kina for at være bagmand på grund af valget af angrebsmål.

Den kinesiske regering benægter at have været involveret i hacker-aktiviteter og siger, at landet tværtimod også er offer for den slags angreb.

Det er uklart, præcis hvilken karakter de 480.000 trojanske angreb har haft, ligesom det heller ikke fremgår hvilke former for systemer, der er blevet angrebet.

CNCERT har ikke forklaret, hvilken metode gruppen har brugt til at udregne tallene, og en repræsentant fra organisationen sagde, at han ikke kunne besvare yderligere spørgsmål.

Repræsentanten henviste dog til en rapport, som gruppen har udgivet i april, der konkluderer, at mere end 10 millioner pc'er i Kina har været under kontrol af trojanere i 2010. Det svarer til en stigning på 274,9 procent i forhold til sidste år.

Ny rapport på vej

Trojanere forklædt som applikationer kan bruges til at stjæle data fra en pc.

De kan også bruges til at gøre pc'en til en del af et botnet, som er et netværk af inficerede computere, som kan kontrolleres på afstand og sættes til for eksempel at gennemføre såkaldte denial-of-service-angreb eller til at udsende spammails.

I tidligere udgaver af den årlige rapport har CNCERT også fortalt, at trojanere fundet på kinesiske computere er blevet sporet til USA, Taiwan og Indien.

CNCERT's seneste rapport fortæller desuden, at regeringen er kommet frem til, at 35.000 hjemmesider i Kina er blevet hacket i 2010, hvoraf de 4.635 sider var regeringshjemmesider.

CNCERT regner med at offentliggøre sin 2010-rapport inden ugen er gået.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere