Endelig dansk pris på Eee Pad Slider
Vi skal helt tilbage til et snepræget januar for at finde tidspunktet, da Asus satte gang i en regulær tablet-flodbølge.
Til forskel fra Apples iPad-familie er flere af modellerne udstyret med tastaturer, der kan skubbes ud efter behag. Vi har tidligere testet Asus Eee Pad Transformer, som med en dockingstation kan forvandles til en minibærbar med tastatur.
Og vi konkluderede, at Asus har snedkereret et godt alternativ til iPad.
Den interessante Asus Eee Pad Slider er dog ikke landet på butikshylderne endnu, men prisen, når tablet-computeren rammer det danske marked i løbet af efteråret, bliver 4.200 kroner for 32-gigabyte-versionen.
Til sammenligning koster den billigste udgave af Apple iPad 2 med 16 gigabyte hukommelse 3.700 kroner, mens udgaven med 32 gigabyte fås for 4.400 kroner.
Arbejdshest og underholdningsmaskine i forening
Modsat Eee Pad Transformer har den nye Slider parret tablet og netbook, men vi hælder til, at der er mest "tablet" over producentens seneste kreation.
Arbejdshesten er udstyret med en skærm på 10,1 tommer, der har en bred betragtningsvinkel på 178 grader, så din makker også kan følge med, hvis Nvidias Tegra 2-processor skal afspille videoer i det krævende HD-format. Processoren har to fysiske processorkerner, så vi venter os en kvik oplevelse uden tarvelig ventetid.
Skærmen er i øvrigt beskyttet af et lag ridsefast Corning Gorilla-glas, som skal hindre ridser i lakken på den flotte maskine.
Anderledes tablet
Under skærmen kan du trække et fysisk tastatur frem, der ifølge Asus giver en mere behagelig skriveoplevelse end et tastatur på touch-skærmen. Vi er tilbøjelige til at give Asus ret og ser frem til at konstatere, om det fysiske produkt og brugeroplevelsen harmonerer.
Sammen med Googles mobile Android 3.2-styresystem får du en mobil officepakke i form af Polaris Office 3.0, så du blandt andet kan oprette og redigere dokumenter, regneark og præsentationer.
Modsat iOS betyder valget af Android også, at du ikke må undvære Adobe Flash-indhold, når du surfer omkring på nettet, hvis du altså lige tager turen forbi Android Marked og henter app'en.
Android 3.2-opdateringen udkom i juli og udmærker sig blandt andet ved at understøtte SD-kort, så relevante apps kan hente mediefiler ind fra SD-kortet. Android 3.2 skal efter sigende også være bedre til at skalere apps, så de ikke ser pixellerede ud på store skærme.