Artikel top billede

Microsoft vil opvarme dit hus med server-fyr

En masse servere skal fordeles ud i folks hjem og i kontormiljøer, hvor de skal fungere som varmekilder. Det foreslår Microsofts forskningsafdeling.

Microsofts forskningsafdeling er kommet med en ny idé: Overskudsvarmen fra datacentre skal bruges til opvarmning af huse og kontorer, foreslår de.

Der bruges rigtig meget energi på at køle store computersystemer, men Microsofts forskere vil fordele servere ud i kontorbygninger og private hjem, hvor de skal fungere som et såkaldt data-fyr og være den primære varmekilde.

Udluftningsvarmen fra en server er nemlig på omkring 40 til 50 grader, hvilket er perfekt til opvarmning af bygninger, tørre tøj og vandopvarmning, skriver forskerne i rapporten (.pdf-format).

Et stort cloud-netværk

De mange data-fyr skal være små datacentre, der indeholder et sted mellem 40 og 400 CPU'er. Data-fyret forbindes så til internettet og integreres i bygningens varmesystem som et elektrisk fyr.

Da systemerne kan bygges ind i eksisterende omgivelser, mener forskerne, at etableringsomkostningerne vil være lavere end ved traditionelle datacentre, der først skal bygges.
Serverne skal så være forbundet som et stort cloud-netværk.

Ekstra sikkerhed

Normalt er private hjem og tilfældige kontormiljøer ikke så sikre som et datacenter. Derfor skal et data-fyr blandt andet have indbygget sensorer, der holder øje med, at ingen piller ved dem.

Alt gemt data og trafik skal krypteres, og software skal køres i et sandbox-miljø, der er sikret for adgang fra personer i bygningen, hvor data-fyret står.

Hvordan et data-fyr skal overleve i en københavnsk kælder under et skybrud, melder rapporten dog intet om.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere