Artikel top billede

Foto: Carsten Andersen. (Foto: Fotograf Carsten Andersen)

Telenor tjener mere trods stagneret kundebase

Antallet af mobilkunder hos Telenor er uændret, men alligevel tjener Telenor nu flere penge. Læs her hvorfor.

Trods et lille fald i kundebasen formåede Telenor at øge sin omsætning i årets andet kvartal.
 
Således gik Telenors omsætning i årets andet kvartal frem til 1,71 milliarder kroner mod 1,67 milliarder kroner i de første tre måneder af 2011.
 
"Jeg er rigtig godt tilfreds med resultatet. Vi er inde i en positiv udvikling. Vi var de første blandt de store selskaber, der introducerede fastprispakker og gjorde op med de dyre tilskud til mobiltelefoner. Det kan vi se har en positiv effekt," siger administrerende direktør Jon Erik Haug fra Telenor i en pressemeddelelse.
 
Telenor havde ved udgangen af juni 1,98 millioner kunder, hvilket blot var 1.000 færre end udgangen af marts. Kundebasen er derfor stabil, mens omsætningen per kunde er faldende.
 
I perioden april til og med juni omsatte en Telenor-mobilkunde i snit for 171 kroner, mens hver kunde kvartalet forinden omsatte for 180 kroner. Der var en lignende tendens i Telias regnskab, der kom onsdag.
 
Dermed er det hverken en øget kundebase eller et øget forbrug hos kunderne, der driver omsætningen frem hos Telenor.
 
Onfone trak kunder
Telenor oplyser til Computerworld, at det derimod først og fremmest er et øget salg af smartphones - nu uden tilskud - samt mobilselskabet Onfone, som har drevet omsætningen frem.
 
Onfone har lejet sig ind på Telenors netværk, hvilket Telenor har nydt godt af. Lavprisselskabet har trukket omkring 170.000 kunder ind i netværket, og en stor del af omsætningen fra Onfone-kunderne er røget direkte ned i Telenors pengekasse.
 
Men Onfone blev i maj solgt til TDC, og mobilselskabet er i gang med at flytte kunderne over i TDC-netværket, hvilket vil såre Telenors regnskab.
 
"Onfone forlader i den kommende tid vores netværk, hvilket vil betyde en nedgang på et par procentpoint i vores indtjening. I andet kvartal præsterer vi en EBITDA-margin (overskudsgrad på driften, red.) på hele 28 procent, så selv uden omsætningen fra Onfone, så er det et meget flot resultat sammenlignet med EBITDA-marginen på 22 pct. i samme kvartal sidste år," siger Jon Erik Haug.
 
EBITDA-marginen markerer, hvor meget et selskabet tjener per 100 kroner, som selskabet har solgt for. Det er vel at mærke, før renter, afskrivninger og særlige poster bliver trukket fra. Telenor forbedrede den med tre procentpoint fra 25 procent i sidste kvartal til 28 procent i april til og med juni.
 
Fokus på omkostninger
Telenor øgede sit driftsresultat før renter, afskrivninger og særlige poster, EBITDA, i årets andet kvartal. Resultatet endte på 481 millioner kroner mod 409 millioner kroner kvartalet forinden.
 
Jon Erik Haug har siden sin tiltrædelse i maj sidste år haft fokus på at nedbringe omkostningerne i koncernen, og allerede efter fire måneder gennemførte han en stor fyringsrunde.
 
Han mener, at selskabet i dag er lykkedes med at "knække omkostningskurven i virksomheden, som ellers har ligget fast på et for højt niveau igennem flere år."

Konkurrenten Telia kom onsdag med sit regnskab. Det viste et fald i omsætning såvel som kundebase. Netop Telia har Telenor besluttet at bygge et fælles mobilnet med for at nedbringe omkostningerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere