Nu bryder konsolkrigen ud i din dagligstue

På årets store spilmesse E3 i Los Angeles var der ikke skyggen af en ny konsolgeneration - til gengæld er der skudt gang i en ny konsolkrig. Se spilgiganternes nye ammunition her.

Nu bryder konsolkrigen ud i din dagligstue

Spilmessen E3 i Los Angeles skulle i år traditionelt have markeret et snarligt skift i teknologi - et vendepunkt hvor spiludviklerne stille og roligt har presset den nuværende konsolgeneration til det yderste.

Xbox 360 har fem år på bagen og burde dermed være pensionsmoden, men Microsoft har ved gentagne lejligheder slået fast, at der er mindst fem år mere i platformen.

Vi fik derfor ikke en ny Xbox at se i år, men som forventet lancerede Microsoft en fysisk mindre version af 360'eren.

Designet er mere i tråd med den nuværende teknologiæstetik, der er blevet indbygget trådløst netværk (802.11n), og så lovede Don Mattrick, der er Senior Vice President for Xbox 360, i forbindelse med Microsofts pressebriefing, at konsollen bliver lydløs.

Der verserede forud for årets E3 også rygter om en Wii HD, så Nintendo grafisk kunne være et bedre match til de HD-fladskærme, der siden Wiis lancering i 2006 for alvor er slået igennem.

Dengang skød Shigeru Miyamoto, der blandt andet har stået fadder til Mario, HD-grafik ned med en kommentar om, at der var tilstrækkeligt med HD-fjernsyn på markedet, og at grafik i så høj en opløsning blot ville tage opmærksomhed fra selve spillene.

Wii HD viste sig at være en digital and. Det ville også have lignet Nintendo rigtig dårligt at smide ny hardware på markedet blot for hardwarens egen skyld.

Mantraet på Nintendos pressebriefinger har altid været - og var det også igen i år - at det er de gode spiloplevelser, der er målet for alle anstrengelser - og Wii klarer sig stadig fint med en opløsning på kun 480p.

Hos Sony betegnes PlayStation 3 som en fremtidssikret konsol, og der er heller ikke her udsigt til en ny generation lige foreløbig.

Som Brian Fleming, der er en af medstifterne af spilstudiet Sucker Punch Productions og skaberne af actionspillet Infamous, kunne fortælle, så formår de stadig at opdage nye muligheder i hardwaren og hive ekstra hestekræfter ud af systemet, selvom de har godt fem års erfaring med at udvikle til PlayStation 3.

Nyt liv til konsollerne

Selvom konsollerne har fået udsat pensionstidspunktet ud over de traditionelle fem år, som en generation traditionelt har varet, så har såvel Sony som Microsoft brug for at puste fornyet liv i hardwaren.

Eller rettere, de har begge brug for at puste nyt liv i markedet og udvide målgruppen til at omfatte dem, der ikke opfatter sig selv som spillere. En købestærk målgruppe af forbrugere som de seneste fire år primært er blevet betjent af Nintendos Wii.

Microsofts indgangsvinkel er blevet døbt Kinect.

Et sensorsystem som lader spillere styre spillene med kroppen uden brug af traditionelle controllere. Vi havde lejlighed til at prøve systemet for en måned siden, da det stadig havde kodenavnet Project Natal.

Sonys tilbud til det brede publikum hedder Move, og med bevægelsesfølsomme controllere til hver hånd ligner det til forveksling Nintendo Wii, men med en noget højere grad af præcision. Den primære controller er nemlig forsynet med en lysende globe, så dens placering i rummet kan aflæses af systemets medfølgende kamera.

Begge systemer lanceres op til jul, og skyder dermed gang i en ny konsolkrig om stuerne. Microsoft har med Kinect den absolut lettest tilgængelige løsning, som endda med en pris på cirka 1.000 kroner også er langt den billigste - hvis konsollen allerede står klar under fjernsynet.

Men Microsoft har også et gevaldigt imageproblem som værende konsollen for de inkarnerede spillere med hang til blod, vold og hurtige biler. Et kernepublikum som slet ikke har noget at bruge Kinect til.

Derimod har Playstation for længst etableret et image, der både tilgodeser familien og de hårdere spillere, men kunne få problemer på den økonomiske front.

Selve Move-controlleren har fået en amerikansk pris på 49,99 dollar, cirka 300 kroner, mens venstrehåndens styrecontroller kommer til at koste 29,99 dollar, cirka 180 kroner.

De danske priser ligger ikke klar endnu, men med et forsigtigt gæt kommer det til at koste i nærheden af 2.000 kroner, hvis familien på fire skal spille sammen.
Jokeren i denne forstående konsolkrig er igen Nintendo Wii.

Den kan godt nok ikke konkurrere rent grafisk med hverken PlayStation 3 eller Xbox 360, men den har fire års forspring på et marked, hvor grafik ikke nødvendigvis er et konkurrenceparameter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere