Windows Phone 7 først færdig om fem år

Microsoft operativsystem til smartphones lander i Danmark inden årsskiftet, men skal vi tro manden bag, så går der lang tid, før vi får det produkt, vi alle ønsker os.

Det er ingen hemmelighed, at når det gælder smartphones, så er Microsoft blevet overhalet inden om af Apple og Google, og i USA og Storbritannien også af RIM, der laver de populære Blackberry-mobiler.

I dag kan Microsofts markedsandel skrives med blot et enkelt ciffer, og det skal ses i lyset af, at firmaets operativsystem var på næsten en fjerdel af alle smartphones for blot fem år siden.

Det er altid nemt a være bagklog, og det er svært ikke at kigge på denne YouTube-video og ryste lidt på hovedet af Microsoft-chefen Steve Ballmer.

Nu er Microsoft endelig på vej ud af mørket. Tidligere i år annoncerede firmaet det fuldstændig redesignede Windows Phone 7, der efter planen lander i smartphones på butikshylderne inden årets udgang.

Starter helt forfra

Men lad ikke navnet narre dig. Der er ikke tale om version 7.0, men derimod snarer 1.0 eller endda 0.9 af en helt ny platform.

Microsoft har da også spillet med helt åbne kort og offentligt annonceret, at Windows Phone 7 til at starte med for eksempel ikke vil tillade multitasking (at køre flere apps på samme tid) og kopiering, klipning og indsættelse af tekst.

Hvis du har tiden, så har CNET.com en fremragende artikel, hvor de har besøgt Microsofts udviklingsafdeling med ansvar for Windows Phone 7 og snakket med manden med ansvar for det hele; Terry Myerson.

Det er tydeligt, at Myerson er klar over, at dette er et projekt, der vil tage lang tid, og at konkurrenter, især Google og Apple, er mileskridt foran Microsoft.
Apple har netop lanceret sit iOS4-operativsystem, der tillader multitasking, og Google ræser derud af med sit Android-operativsystem, der nu er klar i en hurtigere og funktionsspækket version 2.2.

- Jeg tror, at når vi kigger tilbage på denne lancering om fem års tid, så vil det være en grundlæggende lancering, ikke den, der slog igennem. Vi har nogle hårde konkurrenter, siger Myerson til CNET.

Først tilfreds om fem år

Spørgsmålet er, hvordan det vil føles at have Windows Phone 7 i hænderne sammenlignet med iPhones og Android-mobiler, der antageligvis også vil få store softwareopdateringer i slutningen af året.

Ifølge Myerson vil Microsoft fokusere på nogle enkelte kerneområder og gøre det rigtig godt der. Det gælder blandt andet om at kombinere personlige og arbejdsrelaterede kontakter, integrere Xbox Live-spil i platformen og tilbyde en god oplevelse med musik og video via Zune. Derudover er der også fokus på Office på mobilen og skabe en ukompliceret integration med sociale netværk som Facebook og Twitter.

PC World har haft et kig på Microsofts roadmap for Windows Phone 7, og den første store softwareopdatering er allerede planlagt til januar eller februar, ganske kort tid efter lanceringen.

Det er tydeligt, at Windows Phone 7 lanceres med basal funktionalitet, og at Microsoft så vil tilbyde opdateringer i løbet af 2011, 2012 og fremover.

- Det kommer til at tage os fem år at bygge det produkt, vi alle gerne vil have, siger Myerson.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere