Læs også:
Danmark til Google: Fjern venligst dette indhold
Danmark har for første gang i Googles historie anmodet om at få fjernet materiale fra Googles tjenester, men Google vil ikke oplyse, hvilket slags materiale, der er tale om.
"Google vil altid overholde et lands love, og får vi en anmodning fra et lands myndighed, vil vi som udgangspunkt altid efterleve den," siger Christine Sørensen, som er Googles danske talsperson.
Christine Sørensen kan dog ikke oplyse, hvilket indhold de danske myndigheder har fået fjernet.
"Man skal huske på, at Google ikke er ensbetydende med internettet, og vi har altså ikke hele internettet liggende på vores servere," siger hun.
"Google's søgemaskine er et indeks, og vi kan fjerne links til hjemmesider, som strider mod lokal lovgivning, men vi kan ikke fjerne selve hjemmesiden," understreger hun.
Google Maps censureres
Google har dog fjernet adskillige lokaliteter fra korttjenesten Google Maps, bl.a. hvad der betragtes som oplagte terrormål, regeringsbygninger og militærinstallationer, som enten fremstår uklare (blured), stærkt pixeleret eller med forældede billeder.
"Med Google Maps er der som oftes tale om data, vi har købt af tredjepart, men også her gælder det, at vi respekterer, når et lands myndighed retter henvendelse til os og af forskellige årsager beder os gøre et område uklart," siger Christine Sørensen.
På net-leksikonet Wikipeda kan man se, hvilke steder Google har masket af. Det gælder eksempelvis resistensen for den hollandske kongefamilie og Det Hvide Hus i den amerikanske hovedstad.
Computerworld skrev tidligere i dag onsdag om, at Danmark for første gang nogen sinde er nævnt i Googles såkaldte Transparency Report, hvor Google oplyser om omfanget af henvendelser fra stater, der ønsker materiale fjernet fra Google's tjenester.
Hos justitsministeriet oplyser pressemedarbejder Emil Melchior, at man i ministeriet ikke har kendskab til disse anmodninger, eller hvilke typer af indhold som de danske myndigheder ville have fjernet fra Google's tjenester.