Artikel top billede

SAP-belastning tvinger Nilfisk til nytænkning

De interne SAP-folk hos Nilfisk kan ikke klare spidsbelastninger på SAP-udvikling. Men nu har virksomheden fundet en løsning.

Nilfisk indgår en aftale med 2C change om danske og malaysiske SAP-konsulenter til at støtte koncernens globale ekspansion.

"Direktionen er hurtigere til at opkøbe selskaber, end vi er til at integrere dem i vores it-landskab. Derfor har vi brug for ekstra ressourcer udefra, og vi trækker da gerne på offshore-ressourcer, hvis de er en integreret del af en dansk leverance," udtaler it-direktør Steen Mogensen fra Nilfisk.

Nilfisk-Advance leverer professionelt rengøringsudstyr over hele kloden.

Selskabet har datterselskaber i 43 lande, distributører i over 70 lande og produktion i Europa, Asien og Amerika.

SAP er udset til at være koncernens it-mæssige rygrad, og 2C change var med til at indføre den første SAP-løsning i koncernen i 2007.

Nu er SAP i produktion i Holland, Belgien, Frankrig, Italien, Danmark, og inden for et år, forventes Ungarn og de øvrige nordiske lande at være i drift.

2C change er netop udset til leverandør af support og udvikling i en global tre-årig aftale, der vil omfatte SAP-specialister fra det malaysiske selskab i 2C change-koncernen.

Det går for stærkt

Årsagen er, at de interne SAP-folk hos Nilfisk ikke kan klare de spidsbelastninger på SAP-udvikling, som opstår i takt med den globale ekspansion.

Koncernen med over 100 års historie har et broget systemlandskab, fordi mange lande er dækket ved at opkøbe selskaber. Mange autonome enheder bliver nemmere at styre, hvis de it-mæssigt er godt integreret.

Aftalen betyder, at Nilfisk dels fortsætter samarbejdet med danske SAP-konsulenter, dels kommer til at samarbejde med malaysiske kolleger i Kuala Lumpur.

Engelsk er det officielle forretningssprog i Malaysia, hvilket minimerer risikoen for de kommunikationsproblemer, som ofte følger med i offshore-samarbejde.

For tre år siden var Nilfisk også i medierne, da koncernen på et halvt år udviklede og implementerede en medarbejderportal, der anvendes fra 100 adresser i 41 lande.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere