Innovation er altafgørende - også mens man studerer. Sådan lyder ordene fra Lasse Boisen Andersens, der studerer på IT-Universitetet.
"Selvom det kræver meget tid både at studere og drive en virksomhed, kan jeg ikke lade være, for jeg føler mig mere som en iværksætter end som en studerende," siger den 23-årige studerende, der læser Global Business Informatics i de hypermoderne omgivelser på IT-Universitetet i den nordlige del af Ørestaden i København.
Det er en uddannelse, som vil kombinere teori og metode fra både det samfundsfaglige, forretningsmæssige og det tekniske område for at modellere moderne projektledere, som har bred forståelse for bygning af it-systemer.
En uddannelse, der skal kombinere de bløde værdier med de hårde tekniske krav og forståelsen for økonomi.
Men der hører mere til at studere end at gå i skole, fortæller Lasse Boisen Andersen.
Ud over et heldagsstudie på ITU driver han sammen med en kammerat en web-udviklervirksomhed, og så er han en af initiativtagerne bag et iværksætternetværk på ITU, som i øjeblikket er ved at blive stablet på benene.
Projektet hedder ITU Innovaters og henvender sig til studerende, der går rundt med en god idé, som skal finpudses og videreudvikles i et netværk.
Lasse Boisen Andersen begyndte selv de første webprojekter, da han var tolv år.
Gør det selv
"Efter jeg er startet med at studere på ITU, har jeg ved selvsyn opdaget de mange gode ideer, som mine medstuderende har, men også set, at det ofte kun bliver ved snakken. Det vil vi gerne gøre noget ved, så flere kommer ud over rampen. Derfor har vi startet ITU Innovators."
Det er i første omgang ikke ønsket om at blive rig, der driver værket. Det handler mere om anerkendelse og selvtilfredsstillelse.
"Jeg kan rigtig godt lide at sparke tingene i gang og holde dem kørende. Når man kan få feedback og credit for det, man laver, er det en enorm motivation. Det behøver ikke nødvendigvis være en økonomisk guldgrube. Det, at dit arbejde kommer ud til folk med dit navn på - det er fedt," siger Lasse Boisen Andersen.
Den innovative tankegang betyder også, at Lasse Boisen Andersen ikke frygter at blive arbejdsløs, når hans studie er færdigt, og det barske erhvervsliv skal ses i øjnene.
"En af fordelene ved at være i værksætter inden for it er, at der ikke nødvendigvis skal bruges en masse startkapital til at købe varer eller lagerplads. Man kommer rigtig langt med en computer og en internetforbindelse i kombination med en god idé," siger han, og tilføjer:
"Så et job er ikke noget, man søger, det er noget, man skaber."
"For mange kan det måske være en uopnåelig drøm at blive iværksætter, men det er ikke min erfaring. Det handler om at være dygtig og have et godt netværk, så skal man ikke være så bekymret for at springe ud i det," vurderer den energiske ITU-mand.
Se alle Computerworlds artikler i serien om Danmarks vigtigste it-job her.