Imponerende bærbar med dansk B&O-design

Hvad bliver resultatet, når én af verdens største bærbar-producenter lader Bang & Olufsens designbureau slippe tøjlerne og omdefinere den bærbare computers rolle i vores hverdag? Mød Asus NX90.

1. Imponerende bærbar med dansk B&O-design

- Vi har valgt aluminium som gennemgående materiale, fordi det har en fantastisk evne til at optage omgivelserne - uden at være et spejl.

Med disse simple - men særdeles velovervejede ord - beskriver Torsten Valeur, partner og designchef hos David Lewis Designers, den opsigtsvækkende NX90 fra Asus.

Hvis du synes, den bærbares designmæssige udtryk vækker minder om en bred vifte af Bang & Olufsen-produkter - måske særligt firmaets fladskærme - så er den simple forklaring, at også B&O's fjernsyn er konceptkreationer fra designbureauet David Lewis Designers.

Har du været vant til almindelige bærbare forbrugsgoder med tvivlsomme højttalere, rigelige mængder plastik og lejlighedsvis knirken, så er det på høje tid at slå fast, at du måske skal vænne dig til en noget anderledes opfattelse af, hvordan man bygger en gennemført bærbar pc.

Niveauet er simpelthen steget en klasse.

Ambitiøs computer

- Vores ønske er at realisere et sæt højttalere, der befinder sig et sted mellem evolution og revolution. Sådan lød et af de indledende designønsker hos den udsendte Asus-designer, fortæller Torsten Valeur.

Han understreger flere gange over for pcworld.dk, at det velkendte salgsargument fra B&O, nemlig at lyden understøtter og decideret forbedrer den visuelle oplevelse, er direkte overført til NX90.

Skærmpanelet snyder øjet og fremstår lidt bredere, end det egentligt er, hvilket nok skyldes de massive stereohøjttalere, der dunker på hver side.

Højttalerne taget i betragtning kan de fleste blive enige om, at NX90 er en opsigtsvækkende kombination af traditionel bærbar og stereoanlæg.

For modsat den lydmæssige oplevelse fra almindelige bærbare kan de såkaldte ICEpower-højttalere fra B&O spille rent hele vejen op gennem lydspekteret uden støjende diskant.

2. Kraftig hardware og rimelig pris

NX90 skiller sig ikke kun ud, hvad angår konstruktion og design. Brugeren har også fået en ekstra touchpad at røre ved.

Den almindelige touchpad er flyttet fra den traditionelle placering omkring tastaturets midte til yderst mod højre. Slet ikke langt fra den placering, man normalt associerer med en eksternt tilkoblet mus. Og så er den sekundære touchpad placeret yderst til venstre. Det giver ifølge chefdesigneren en mere ergonomisk og nærmest dj-agtig arbejdsstilling.

Ifølge Torsten Valeur skyldes det, at NX90 skal erobre en permanent placering i hjemmets møbelmiljø - og hvem gider have en klodset mus liggende frem i tide og utide? Nej, det tænkte vi heller ikke.

Ny USB-standard

Man kunne måske frygte, at det omfattende design- og konstruktionsarbejde har været ensbetydende med en nedprioritering af den bærbares hardwaremæssige pondus.

Heldigvis er det ingenlunde tilfældet, for NX90, der bliver tilgængelig i to forskellige konfigurationer, er så spækket med komponentmæssige lækkerier, som man kan forestille sig.

Modellerne indeholder blandt andet den seneste Intel Core i5- eller Core i7-processor, et Intel H55-chipsæt og Nvidia GeForce GT 335M-grafik med DirectX 10.1-understøttelse. Ydelsesfattigt ser det bestemt ikke ud.

Skærmen er fuld HD-godkendt med en filmvenlig opløsning på 1.920 x 1.080 pixels, som går hånd i hånd med et optisk Blu-ray-drev af slot-in-typen. Yderligere er der intet mindre end to USB 3.0-porte, og harddisken er installeret med Windows 7 64-bit.

Overordnet er det svært at finde minusser, det eneste skulle lige være fraværet af et SSD-drev og det faktum, at grafikchippen ikke kan håndtere det nye DirecX 11.

20 kilo kontant

Når NX90 bliver tilgængelig herhjemme, lander prisen for den bedst bestykkede model med Core i7-processor ifølge Asus på omkring 20.000 kroner.

Alt andet lige er det ikke meget anderledes end det prisniveau, voldsomme bærbare fra AlienWare kan snige sig op omkring, men Asus NX90 har utvivlsomt design og konstruktion i en klasse for sig.

Det afspejler vægten på 4,4 kilo også: Asus NX90 er en 'desktop replacement' og vil allerhelst slå rødder på stuebordet, og når man klapper alu-låget ned, falder den bærbare diskret i med underlaget.

Helt klar til verdensmarkedet er Asus NX90 dog endnu ikke, selvom maskinen er tæt på, for designet bliver perfektioneret til det sidste hos David Lewis Designers.

- Vi arbejder stadig på at tone den bærbares alu-belægning, som aktuelt er en smule mere reflekterende end målet. Tilstedeværelsen af fingeraftryk skal naturligvis minimeres bedst muligt, forklarer Torsten Valeur.

3. Galleri: Se flere fotos af NX90




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere