Det er blot et spørgsmål om tid, før betalinger med mobiltelefoner erstatter dit Dankort.
For nylig besluttede teleselskaberne 3, TDC, Telenor og Telia at gå sammen om at udvikle en digital tegnebog, der skal gøre det muligt for dig at betale med din mobiltelefon.
Teleselskaberne ønsker, at oplysningerne fra dine betalingskort bliver lagret på din telefons simkort, og at du i stedet for at finde dit betalingskort frem blot kan stryge din telefon over betalingsterminalen.
Det kræver, at telefonerne er udstyret med det, der hedder en NFC-chip. Men teleselskaberne vurderer, at der kan gå flere år, før teknologien får fodfæste i Danmark.
I USA ser mobilbetalinger til gengæld ud til at være godt på vej mod et gennembrud, men der er dog en række forskellige løsninger, der kæmper om de amerikanske forbrugeres gunst.
Her har du tre af dem.
Skriv det på regningen med Square
Vi har tidligere omtalt det amerikanske mobilbetalingsselskab Square, der gør det muligt at modtage betalinger med betalingskort på iPhone og iPad.
Men Square har for nylig lanceret appen Square Card Case, der også gør det muligt for kunder at betale med deres iPhone. Helt uden at tage et betalingskort frem.
For at komme i gang med at bruge Square Card Case skal du dog i første omgang foretage en manuel betaling med dit kort hos en butik, der anvender Square.
Når du har gjort det, kan du vælge at få tilsendt en sms med et link, der lader dig registrere som Square-bruger og downloade Squares Card Case-app.
Herefter lader appen dig oprette en regning, det amerikanerne kalder en tab, i digital form hos dine favorit butikker.
Square Card Case gemmer dine kreditkort-informationer, og du behøver derfor ikke længere at finde din pung frem, når du skal betale. Den eneste forudsætning er, at de butikker du handler i bruger Square.
Når du går ind i en butik, hvor du kan betale med Square, skal du blot åbne din Square-app. I appen finder du frem til den butik, som du står i.
Står du eksempelvis i en kaffebar, vil du i appen blandt andet kunne se butikkens menukort. Når du har besluttet dig for, hvad du vil købe, åbner du din digitale regning direkte i appen.
I samme øjeblik du gør det, bliver dit navn og din betalingsinformation synlig i butikkens betalingssystem, der også består af en iPhone eller en iPad med tilhørende app.
Her er Google nye store satsning
Når du har afgivet din bestilling kommer regningen op på din app, og det eneste du skal gøre er at trykke på godkend.
Du kan se en video, der demonstrerer, hvordan det fungerer, ved at klikke her.
I øjeblikket er det kun muligt at bruge Square Card Case i fem udvalgte udvalgte amerikanske byer: New York, Los Angeles, San Francisco, Washington DC og St. Louis.
Som et kuriosum kan det nævnes, at den ene af Squares to stiftere er Jack Dorsey, der også er grundlægger af det sociale netværk Twitter.
Googles digitale pung
I slutningen af maj præsenterede Google sit bud på betalingskortets afløser.
Googles løsning hedder Google Wallet og er kommet til verden i samarbejde med Citibank og Mastercard.
Ligesom den løsning de danske teleselskaber har i tankerne, baserer Google Wallet sig på NFC-teknologien. Det vil sige, at du kun kan betale med telefoner, der har indbygget en NFC-chip.
Indtil videre er Googles egen telefon Nexus S den eneste telefon, der virker med Google Wallet. Men det forventes, at der i de kommende år vil komme en stribe telefoner med NFC-chips på markedet.
Betalingen med Google Wallet sker ved, at du stryger telefonen hen over en kortlæser, der kan aflæse telefonens chip, og efterfølgende indtaster du din pinkode i en app.
De amerikanske forbrugere kan endnu ikke bruge Google Wallet, men Google forventer, at servicen allerede denne sommer vil blive lanceret i en række udvalgte amerikanske storbyer.
Køb kaffe med din Starbucks app
Hos den amerikanske kaffegigant kan du betale for dit daglige koffeinfix direkte med Starbucks egen app, der findes til iPhone, Blackberry og Android.
Når du har installeret app'en på din telefon, skal du oprette en brugerkonto, som du skal overføre penge til.
Næste gang du står i din Starbucks og skal betale, kan du lade dit betalingskort blive i lommen. I stedet åbner du din Starbucks-app på telefonen og vælger "touch to pay".
En stregkode dukker frem på skærmen af telefonen, og du lader blot ekspedienten skanne stregkoden fra telefonens skærm.
Starbucks betalings-app blev lanceret i januar 2011, og du kan betale med den i lige knap 6.800 forskellige Starbucks-butikker i USA.
Læs også:
Google dræber betalingskortet - her er Google Wallet