Læs også:
Arbejdsretten: CSC kan droppe overenskomster
Prosa: Vi er fortsat i konflik med CSC
"De vælger jo så at fortsætte deres karriere et andet sted end hos CSC."
Sådan siger CSC's danske direktør, Carsten Lind, om de Prosa-medlemmer, der ikke ønsker at tage imod tilbuddet om en ny HK-overenskomst.
Torsdag afgjorde Arbejdsretten, at CSC kan frigøre sig fra de to tidligere overenskomster med Prosa.
De strejkende og lockoutede medarbejdere vil nu blive tilbudt at tiltræde it-overenskomsten mellem Dansk Erhverv og HK/PRIVAT under LO.
"Vi har en række medarbejdere, som nu får tilbud om at komme over på HK Privat-overenskomsten plus de forbedringer, vi har lavet i den. Vi håber, at de medarbejdere, der er ude på lockout og strejke, kommer tilbage og vil være med til at skubbe virksomheden fremad. Men er der nogen af dem, som beslutter, at de ikke vil det, så er det deres valg," siger Carsten Lind.
Konflikten er slut
Han forventer ikke, at der fortsat vil være blokade foran selskabets hovedkvarter på Retortvej i Valby.
"I min optik er konflikten jo slut. Vi har fået en klar afgørelse. Men hvad Prosa vælger at gøre, det må du spørge dem om."
Tror du på, at HK bliver en mere seriøs samarbejdspartner for CSC end Prosa?
"Det tror jeg på, og konstruktionen rundt om den overenskomst er jo tidssvarende i relation til de løn- og ansættelsesvilkår, der gælder for medarbejdere, som er på den overenskomst. Det er hele driveren bagved det her projekt. Vi har et påtrængende behov for at komme på markedsvilkår i forhold til løn- og ansættelsesvilkår."
Hvor meget bedre i kroner og ører er det for CSC, at de ansatte nu ryger over på en HK-overenskomst?
"Det ønsker jeg ikke at give noget tal på, men hvis man tog de tal til indtægt, som Prosa selv har lagt frem i løbet af processen, så svarer det til, at der er en ekstra omkostning for CSC på flere hundrede årsværk, i forhold til hvad markedet betaler for at få udført det samme arbejde. Så det er et ganske stort beløb."
Tror du, at du får glade CSC-folk tilbage på arbejde?
"Jeg tror, at ligesom vi har haft en strategi og plan for processen op til og under konflikten, så har vi selvfølgelig også en plan om at arbejde videre med vores organisation. Så der er et større organisationsudviklingsprogram, selvfølgelig med tungt fokus på det, som det til syvende og sidst handler om, nemlig vores evne til at skabe værdig hos vores kunder. Så når det her har lagt sig, tror jeg, at det er det fokus og de mange spændende ting, der ligger foran os, som vil optage folk. Så nu må vi se fremad og lægge det her bag os."
Men tror du, at de umiddelbart er glade?
"Du må spørge dem."
Hvis alle siger ja til at komme tilbage, har du så job til dem alle?
"Som udgangspunkt er det sådan, at alle kommer tilbage, så det forventer vi. De medarbejdere, der kommer tilbage, bliver så faset ind på de områder, hvor vi i øjeblikket har eksterne folk til at udføre arbejdet."
Der var tidligere historier fremme med, at der vist nok var nogen, der skulle fyres. Hvornår vil det ske?
"Det har jeg overhovedet ikke nogen kommentarer til. Casen er ikke, at der er nogen, der skal fyres. Casen er her, at vi skal have vores folk tilbage, komme videre og lægge den her konflikt bag os."
Carsten Lind fortæller, at medarbejderne med det samme får et brev om, hvad de skal forholde sig til i forhold til den nye overenskomst.
I praksis vil der gå nogle måneder, før den nye overenskomst endeligt træder i kraft.
Læs også: