Få hybridharddisk med SSD-ydelse til lavpris

Seagate Momentus XT er en harddisk med indbygget SSD. Ydelsen bliver drastisk bedre, mens prisen holdes nede. Mød hybridharddisken her.

Hvis du virkelig vil have fart på din bærbare computer, så er løsningen enkel: investér i en SSD-drev!

Harddisken har igennem alle årene været den suverænt sløveste komponent i computeren, og problemet er blevet mere udtalt i takt med, at vi får hurtigere processorer, grafikkort og hukommelse, og at vi brugere mere og mere data.

Problemet kan afhjælpes med SSD-drev, der er baseret på hurtig, fast hukommelse, men de er stadigvæk kedeligt dyre, og hvis du vil have 256 eller 512 gigabyte SSD i maskinen, så skal du finde den helt store pengepung frem.

Enkel, men genial løsning

Det er folkene hos Seagate helt klar over, og derfor er firmaets nyeste kreation - Momentus XT - lidt af en genistreg.

I bund og grund er der tale om en almindelig harddisk, der er blevet koblet sammen med fire gigabyte hukommelse. De mest brugte data lagres i hukommelsen og kan derfor sendes superhurtigt til resten af systemet, når der er brug for dem.

Seagate bruger en teknologi, der kaldes for "Adaptive Memory Technology," og den går kort ud på, at harddisken konstant holder øje med de mest brugte data og lagrer dem i hukommelsen. Denne information forbliver i harddisken, selv når computeren er slukket, og Momentus XT lærer altså over tid, hvilke data og programmer du bruger mest, og den optimerer sig selv til dine brugsbehov.

Seagate lover 80 procent bedre ydelse end en almindelige harddisk, der roterer med 7200 omdrejninger per minut, og skal vi tro de første test, så er der noget om snakken.

Masser af fart

Websiden Anandtech.com har haft Momentus XT på besøg i testlokalerne og ender med at erklære sig seriøst imponeret over ydelsen.

Det lykkedes eksempelvis disken at boote en Windows 7-maskine på 15,3 sekunder.

Samme opgave tog hele 49,5 sekunder med en almindelig Seagate-harddisk, der roterer med 5.400 omdrejninger i sekunder, og den ellers voldsomme hurtige Western Digital VelociRaptor-harddisk måtte se sig slået med fem sekunder. SSD-drev er stadigvæk hurtigere, men her er prisen mange gange højere.

Anandtech.com så også væsentlig bedre ydelse i programmer som Photoshop CS4, arbejde med store Excel-dokumenter og åbning af flere programmer på samme tid.

Det, der gør Momentus XT ekstra spændende, er den forholdsvis lave pris. En 500 gigabyte disk kan findes for cirka 1.050 kroner på nettet. Det er 200-300 kroner dyrere end en almindelige, tilsvarende harddisk, men væsentlig billigere end en SSD-disk. De koster nemlig stadigvæk mellem 10-20 kroner per gigabyte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere