Den daglige blokade af porten ved CSC's hovedkvarter på Retortvej i Valby var onsdag morgen tæt på at udløse en ulykke, da en mindre lastbil kørte mod blokadevagterne fra fagforbundet Prosa kort efter klokken otte.
En chauffør i en varevogn mistede ifølge øjenvidner på stedet tålmodigheden og kørte mod blokadevagterne, som spærrede for den åbne port.
Det fortæller Hans-Henrik Basse, der som strejkende CSC-medarbejder var blokadevagt og selv var ved at blive ramt af varevognen.
Det daglige ritual på Retortvej, hvor politiet omkring klokken otte rutinemæssigt beder blokadevagterne om at fortrække fra porten, så CSC's bus og andre med ærinde til ejendommen kan passere, var onsdag morgen lettere forsinket.
Politiet var forsinket
Almindeligvis ankommer politiet, når portene åbnes klokken otte, men onsdag morgen ankom politiet omkring fem til ti minutter senere. Derfor spærrede blokadevagterne fortsat foran porten. Og det trak kø langt ned ad Retortvej, fortæller Hans-Henrik Basse.
"Og denne her bil holder som nummer to i køen og venter på at komme ind. Og han taber helt åbenlyst tålmodigheden, bakker, gasser helt vildt op og kører mod os i den forkerte vognbane," siger Hans-Henrik Basse.
"Så siger jeg: hold da op, han kører os ned, mand ... og så springer folk nærmest for livet. Der er faktisk en, som står med ryggen til, som vi lige når at gribe fat i og trække ind til siden. Det var en voldsom oplevelse," siger Hans-Henrik Basse.
Han fortæller, at blokadevagterne spærrede for bilen, da den efter et kvarter ville køre ud af porten til CSC. Herefter henviste de chaufføren til Politiet, som tog en snak med ham.
Sagen bliver efterforsket
Hos Københavns politi bekræfter vicepolitiinspektør Peter Dahl, at Københavns Politi har optaget en rapport om begivenheden i morges.
"Vi får en anmeldelse om, at denne her varevogn har forsøgt at komme igennem blokaden derude. Og så har han åbenbart valgt at køre frem, selvom blokadevagterne står foran ham," siger Peter Dahl.
Han fortæller, at det ved færdselsuheld er normal procedure at politiet objektivt beskriver hændelsen. Herefter beslutter politiadvokaturet, om der eventuelt skal rejses sigtelser i en sag.
"Der skulle være en enkelt, som er blevet ramt af et sidespejl og en enkelt, som er blevet ramt af køleren. Der er ingen personskade, men vi har valgt at optage en politirapport alligevel," siger vicepolitiinspektøren.
Ifølge Hans-Henrik Basse brugte Politiet næsten en time på at undersøge begivenheden på Retortvej, blandt andet ved at tale med en række tilstedeværende. Desuden udleverede CSC's vagter noget materiale til politiet.
Videoovervågning kan komme i spil
Peter Dahl er ikke bekendt med, om politiet har taget imod overvågningsoptagelser af episoden fra CSC. Men han vurderer det som logisk, hvis hele hændelsen ellers er optaget på bånd.
"Hvis man af et overvågningskamera kan se, at der er foregået et eller andet, så er det ganske almindelig praksis, at vi beder om at få en kopi af båndet," siger han.
Hverken Hans-Henrik Basse eller Københavns Politi vurderer, at blokadevagterne onsdag morgen opførte sig anderledes eller mere udfordrende end normalt.
"Det er den eneste hændelse, vi har haft derude, og jeg har ikke hørt nogen tilbagemelding fra vores indsatsleder om, at stemningen skulle have været anderledes, end den har været de andre dage," siger Peter Dahl.