Artikel top billede

HP napper outsourcing-direktør fra IBM

HP har store ambitioner inden for outsourcing og har rekrutteret en IBM-direktør med 13 år på chef-bagen. Han skal stå i spidsen for HP's satsning på to til tre gange markedsvæksten.

Læs også:

HP-direktør Keld Jersild Olsens katastrofale exit

Derfor vil HP af med Microsoft og satse på nyt OS

På verdensplan er HP en af de største outsourcing-leverandører med mere end 55.000 ansatte.

I Danmark sidder 105 mand beskæftiget med outsourcing, mens der i alt er 1.800 outsourcingmedarbejdere i Skandinavien.

HP's nye outsourcing-chef Kim Riis Pedersen har ingen 'tricks i ærmet', men bekender sig til "hårdt arbejde for at få udbredt kendskabet" til HP's dyder inden for outsourcing.

HP har tidligere overtaget EDS, som er en af verdens største inden for outsourcing, og den organisation er i dag fuldt integreret i HP-organisationen.

"Vi har ikke den markedsandel som vores organisation og kompetencer fortjener. HP har en moden leverancemodel, når det gælder om at bruge datacentre i forhold til workloads - og det er tricket i moderne outsourcing i øjeblikket," siger Kim Riis Pedersen.

Han vurderer, at markedsvæksten for outsourcing ligger mellem tre og fem procent, så "vores ambition er at vokse mininium tre gange det."

Fordoblet OS-omsætning

Måske har HP ikke den markedsandel, selskabet fortjener, men ikke desto mindre er forretningsområdet vokset betydeligt den senere tid.

For et halvt år siden sagde daværende HP-direktør Keld Jersild Olsen til Computerworld.

"...Også forretningsområdet outsourcing er vokset. Faktisk er omsætningen fordoblet det seneste år, og det tror jeg, at vi har en god chance for at gøre igen. Ikke, at vi på nogen måde er markedsledende på det danske marked med outsourcing. De største er IBM med sine store statslige og kommunale outsourcingaftaler, og tilsammen sidder IBM, CSC og KMD nok på to tredjedele af det danske marked for outsourcing."

Væksten inden for outsourcing-området skal komme både fra internationale og globale virksomheder med hovedsæde i Danmark, og blandt ydelserne er blandt andet cloud-løsninger baseret på outsourcing.

"Vi har cloud-løsninger, som rent faktisk virker," siger Kim Riis Pedersen, som ikke vil kommentere på, hvilke leverandørers cloud-løsninger, der ikke virker.

HP har ingen målsætninger for, hvor stor en del af omsætningen inden for outsourcing, der skal hentes i skyen, men "om fem år vil cloud klart være et stort element."

Vil have markant mere

Ifølge Åge Edvardsen, skandinavisk direktør for HP Enterprise Services, står HP lige nu i en meget stærk position hvad angår outsourcing-markedet med en solid kundeportefølje.

"Derfor har vi nu et kæmpe potentiale for at udbygge forretningen, fordi vi på tværs af vores nordiske organisation har mulighed for at skalere kapaciteten og allokere kompetencerne efter kundernes behov. Ambitionen er en markant større del af markedet, end de cirka fem procent vi har i dag," udtaler Åge Edvardsen.

Den nye outsourcing-chef Kim Riis Pedersen kommer med en baggrund fra IBM, hvor han var i 13 år i såvel danske som nordiske jobfunktioner.

Hos IBM var han blandt andet salgsdirektør for IBM Financial Service Sector i Danmark og nordisk director for strategic outsourcing enterprise sales. Senest var han director for nordic general business i IBM Global Technology Services.

Læs også:

HP-direktør Keld Jersild Olsens katastrofale exit

Derfor vil HP af med Microsoft og satse på nyt OS




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere