Læs også:
Nu kan du købe dit eget toplevel-domæne
Icanns beslutning om at åbne for nye toplevel-domæner kan ende i en rodet og dyr lovgivnings-suppedas.
Det frygter danske Difo, der står bag .dk-administratoren DK Hostmaster.
"Blandt andet med varemærke-rettigheder synes vi, at der er nogle uafklarede punkter, og der er en masse omkring, hvilket lands lovgivning, der skal gælde for de her domæner," siger Difo-direktøren Lise Fuhr, der selv deltager på Icann-mødet i Singapore.
"Alle de her ting er ikke afklarede endnu."
Lise Fuhr mener samtidig, at det bliver en for stor mundfuld for Icann at håndtere de omkring 500 nye toplevel-domæner, der ventes at blive søgt om i den kommende tid.
"Det er ikke, fordi vi er imod nye topdomæner, men vi mener, at Icann åbner for alt for mange på en gang. Det havde været bedre, hvis man have valgt kun at åbne op for eksempelvis 50 nye," siger hun til Computerworld.
"Vi synes heller ikke, at de har redegjort for, at det er nødvendigt med 500 nye, og på den vis er vi lidt kede af, at de nu åbner for det."
Kan blive alt for dyrt
Ansøgninger om nye toplevel-domæner vil skulle stiles direkte til Icann, men i visse tilfælde vil domænet også skulle godkendes af de lokale myndigheder.
Det kommer helt an på, om der er tale om et brand-relateret domæne, et generisk domæne eller et domæne med tilknytning til bestemte lande.
De to første vil de danske myndigheder ikke skulle sige god for.
"Vi er selvfølgelig også kede af, at der vil blive rigtig mange defensive registreringer," siger Lise Fuhr med henvisning til, at kendte og store organisationer kan blive nødt til at registrere toplevel-domæner for at sikre, at andre ikke gør det.
"Sidst men ikke mindst er det meget dyrt at ansøge om et topdomæne, og det samme gælder, hvis en anden vil gøre indsigelse mod en ansøgning."
"Det kan blive dyrt, hvis man mener, at et topdomæne ikke bør oprettes, eller at en anden part mener at have mere ret til det."
Difo har besluttet at holde et informations- og debatmøde om de nye toplevel-domæner i august for at veje stemningen i det danske internetmiljø.
Læs også:
Nu kan du købe dit eget toplevel-domæne