It-konsulenthuset Rambøll Informatik er på vej mod nyt ejerskab. Ifølge koncerndirektør Søren Holm Johansen har Rambøll Gruppen besluttet at skille sig af med forretningsenheden Rambøll Informatik.
"Hvis vi kan finde en køber, som er interesseret i at overtage Rambøll Informatik på de betingelser og de vilkår, som vi mener skal være opfyldt, så er selskabet til salg ja," bekræfter koncerndirektøren.
Rambøll Gruppen er "ganske langt" i processen med at sælge, og alle medarbejdere i Rambøll Informatik er orienteret om, at ledelsen forventer, at salget er gennemført inden sommerferien.
"Vi kommenterer ikke på, hvem der har budt, men arbejder med en håndfuld selskaber såvel danske som internationale," siger Søren Holm Johansen, som heller ikke vil sige noget om, hvad han forventer at kunne sælge konsulenthuset for.
Bare ikke god nok
Baggrunden for at sælge Rambøll Informatik er ifølge koncerndirektøren, at det er svært for selskabet at nå op i en "førende klasse både nationalt og internationalt".
"For Rambøll Informatik er det svært at nå op i den liga, som engineering og management er i," siger han og åbner en kattelem for, at Rambøll Gruppen holder fast i en del af Rambøll Informatik:
"Om vi sælger fuldstændigt eller bevarer en interesse i Rambøll Informatik, afhænger af bud og de muligheder, der ligger i budene," lyder det.
Et par oplagte købere kunne være de store konsulenthuse CSC og KMD. Ifølge Computerworlds oplysninger er KMD stærkt interesseret. Computerworld har kontaktet Lars Monrad Gylling, KMD's administrerende direktør, for at få en kommentar til påstanden om, at KMD står parat med et bud på Rambøll Informatik.
"Jeg har ingen kommentarer," var det eneste, vi kunne vriste ud af KMD-chefen.
Rambøll Informatik har i øvrigt selv tidligere købt op som for eksempel da den svenske virksomhed Cefalo blev overtaget i 2008.
Grundlagt i 1945
Den tekniske rådgivervirksomhed Rambøll blev grundlagt den 14. oktober 1945 af Børge Johannes Rambøll og Johan Georg Hannemann. De to ingeniører med doktorgrader fra DTU arbejdede sammen på professor Anker Engelunds tegnestue.
Deres samarbejde udviklede sig, og en dag blev de enige om at etablere deres egen tegnestue. Virksomheden Rambøll & Hannemann var født. Det blev begyndelsen til en rådgivende ingeniørvirksomhed, som over de næste 60 år voksede og blev en stor spiller i Nordeuropa på markedet for rådgivning.
Rambøll Danmark er en del af Rambøll Gruppen, som består af følgende forretningsenheder:
Ramboll Finland
Rambøll Informatik
Rambøll Management
Rambøll Norge
Ramboll Oil & Gas
Ramboll Telecom
Ramböll Sverige
Ramboll UK
I 1971 blev Rambøll Fonden stiftet, og den ejer ifølge selskabets hjemmeside 93 procent af aktierne i Rambøll Gruppen A/S, mens ledere og medarbejdere ejer de sidste syv procent af aktierne.