Drop din pc og brug Mac til spil

Spiller du computer, er det sandsynligvis ikke på en Mac. Men det kan måske snart ændre sig. Se her hvorfor.

Drop din pc og brug Mac til spil?

Hvad er du til, Mac eller pc?

Dette spørgsmål definerer de fleste nørder og computerentusiaster, og i visse tilfælde ender det med timelange diskussioner, flame wars på webfora og firkantede udtalelser om, at Windows altid går ned, og Mac-maskiner bare er flotte kasser, der koster det dobbelte af, hvad de i virkeligheden burde.

Vi vil forsøge at holde os ude af konflikten indtil videre (denne skribent ejer både to Macs og to Windows 7-maskiner), men én ting kan vi blive enige om: hvis du er til gaming på din computer, så skal du holde dig langt fra Mac. Det vil sige indtil nu...

Det er dampende hedt

Spilfirmaet Valve har nemlig lanceret sin Steam-platform til Mac, og det har umiddelbart større konsekvenser for Apple og firmaets veldrejede maskiner, end man umiddelbart skulle tro.

Steam er nemlig en af de mest populære distributions- og spilnetværk på nettet. Over 1.100 spil kan i øjeblikket købes og downloades til Windows via Steam, og tjenesten har over 25 millioner aktive brugere.

Det er derfor store sager, at Steam nu er tilgængelig til Mac, og at Mac OS X lige pludselig har en velsmurt maskine, der kan levere spil direkte til millionvis af Mac-brugere verden over.

Steam til Mac blev lanceret den 12. maj, og selvom udvalget af spil til at begynde med virker ret fattigt, så er der god grund til at forblive optimistisk. I skrivende stund kan du vel købe og downloade omkring 50 spil til Mac via Steam, men der er ingen store, nutidige spiltitler imellem.

Det mest interessante er, at du kan downloade Valves eget Portal ganske gratis frem til den 28. maj. Der er også titler som det Diablo-agtige Torchlight, Football Manager 2010 og Civilization IV, men hvor er nutidige blockbustere som eksempelvis Battlefield: Bad Company 2, Call of Duty: Modern Warfare og Fallout 3?

De tre spil kan alle downloades til Windows via Steam, men Mac-brugerne må klare sig med små, indie-spil eller ældre titler ... Sådan som det altid har været.

Vi glæder os til fremtiden

Der er måske lys for enden af tunnelen. Det er nemlig ikke kun Steam, der er blevet overført til Mac, der er Valves Soure Engine også.

Source er den spilmotor, der bruges i eksempelvis Half-Life 2, Left 4 Dead-spillene og Team Fortress 2.

Valve har annonceret, at alle kommende Source-baserede spil vil udkomme samtidigt til Windows og Mac, og da spilmotoren kan licenseres af andre firmaer, så er der altså gode chancer for, at vi vil se flere samtidige lanceringer af kommende, store spiltitler.

Firaxis Games har flere gange også antydet, at Sid Meier's Civilization V sandsynligvis også kommer i en Mac-version, og gutterne fra Blizzard har for lang tid siden lovet, at det længe ventede Diablo III udkommer samtidigt til Windows og Mac.

Valve har annonceret, at størstedelen af Steam-købte spil vil understøtte SteamPlay, så Mac- og Windows-brugere kan spille med og mod hinanden online, og mange titler vil også give dig ret til at downloade både en Windows- og en Mac-kopi af spillet, når du først har leveret kreditkortoplysningerne.

Ydelsen halter

Det kunne dog godt se ud som om, at virkelig seriøse gamere skal holde sig fra Mac i en rum tid endnu. Websiden Toms Hardware har nemlig kigget på ydelsen i Portal-spillet under Windows og Mac OS X, og førstnævnte er væsentlig hurtigere. Læs testen her.

Faktisk, så er forskellene så store, at Windows i de lavere opløsninger kan præstere omkring 70-90 procent bedre ydelse end Mac OS X. Forskellene bliver mindre, i takt med at grafikkortet sætter naturlige begrænsninger, men forskellene er stadigvæk udtalte.

Vi er dog nødt til at påpege, at spil på Mac OS X nok skal igennem en lang udvikling, før platformen overhovedet kan tænkes som et alternativ til Windows. Source-motoren skal helt sikkert igennem nogle optimeringer på Mac og det samme skal grafikdriverne fra Nvidia og ATI.

Konklusionen er altså, at Mac'en som spilcomputer stadigvæk ikke når Windows til sokkeholderne, men det er trods alt blevet lidt sjovere at være Mac-ejer. Forhåbentligt bliver det kun sjovere og sjovere som tiden går.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere