Danmarks næststørste og tredjestørste teleselskab indgår nu et samarbejde om at etablere et fælles mobilnet.
De to selskaber, Telia og Telenor, præsenterede projektet tirsdag, men der er stadig nogle juridiske knaster, som ikke er afklarede.
Telenor og Telia har hver for sig købt de såkaldte frekvenstilladelser, som IT- og Telestyrelsen har sendt på auktion. Med disse tilladelser i hånden får mobilselskaberne lov til at sende deres mobilsignaler i frekvensbånd.
Jo mere frekvensbånd et selskab har til rådighed, jo mere kapacitet kan det have i sit net.
Det er derfor afgørende for Telenor og Telia, at de også kan fusionere deres frekvensbånd i det nye samarbejde. Ellers har de pludselig dobbelt så mange kunder, men ikke den dobbelte kapacitet.
På dagens pressemøde kom det frem, at dette spørgsmål endnu ikke er afklaret med IT- og Telestyrelsen. Men Telenors regulatoriske chef, Nicholai Kramer-Pfeiffer, spår, at det ikke bliver et problem.
"Det ligger inden for lovgivningen, at vi kan beholde frekvensblokkene," fortæller han.
Telias administrerende direktør, Søren Abildgaard, har også svært ved at se, at der skulle være problemer med lovgivningen.
"Det ville undre mig meget, hvis det ikke lykkes," siger Telia-direktøren.
Han understreger, at de to teleselskaber igennem længere tid har haft dialog med IT- og Telestyrelsen omkring det.
Tidligere har Telia efter købet af Orange måttet levere en 3G-tilladelse tilbage til IT- og Telestyrelsen, da Telia købte Orange i 2004. Orange havde ellers tidligere købt tilladelsen af staten for næsten en milliard kroner.