Artikel top billede

(Foto: Morten Nevado)

Prosa stemmer nej til forlig - CSC-konflikten fortsætter

De konfliktberørte Prosa-medlemmer har netop stemt nej til Forligsmandens mæglingsforslag. Dermed er CSC parat til at tiltræde HK-overenskomsten, mens Prosa er klar til nye forhandlinger.

Læs også:
Knald eller fald: Se den omstridte CSC-aftale

Dagbog fra CSC-lockoutet: Søndag afgøres fremtiden

Forligsmand Asbjørn Jensen har nu offentliggjort resultatet af urafstemningen blandt Prosas medlemmer på CSC.

Medlemmerne har sagt nej til forligsmandens mæglingsforslag med stemmerne 329 imod og 284 for. Dermed fortsætter konflikten.

CSC havde håbet på en vedtagelse af forslaget, men medlemmer er ikke tilfredse med de meget voldsomme forringelser af deres overenskomst, som forslaget indeholdt, oplyser Prosas næstformand, Hanne Lykke Jespersen.

Det er især blevet kritiseret, at tryghedsaftalen er stærkt forringet, at konfliktmulighederne er for begrænsede, at al overenskomstmæssig lønregulering er fjernet, at arbejdstiden er øget, at retten til uddannelse er væk og at der i det hele taget er taget udgangspunkt i en helt anden overenskomst end den gældende.
 
"Konflikten er effektiv og giver CSC og kunderne store problemer, selv om det er lykkedes at nedtone de mange problemer, som konflikten allerede nu har medført. Men det kan man selvfølgelig ikke blive ved med. Systemerne sander nu hurtigt til, og der er kun et spørgsmål om tid, før det går helt galt", vurderer Hanne Lykke Jespersen.
 
Klar til HK-aftale
Lene Christensen, som er direktør i CSC, oplyser, at CSC nu agter at tiltræde it-overenskomsten mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og HK/PRIVAT under LO.

"Vi havde håbet på, at forslaget ville blive vedtaget. Det ville have betydet afslutningen på en konflikt, som er aldeles uhensigtsmæssig i forhold til medarbejdere, kunder og CSC generelt. Vi syntes, vi sammen med Prosas forhandlere havde fundet frem til et kompromis, som var attraktivt, men Prosas medlemmer har desværre syntes noget andet," siger hun. 

Mæglingsforslaget, som Prosa-medlemmerne stemte om, var resultatet af et møde i Forligsinstitutionen 31. maj, hvor det lykkedes at finde frem til et kompromis, som Prosa, FTF, DA, Dansk Erhverv og CSC kunne anbefale til deres medlemmer.

Her bestemte Forligsmanden, at alle berørte Prosa-medlemmer skulle stemme.

Mæglingsforslaget byggede på den forkastede overenskomstaftale fra 27. maj, som Prosa-medlemmer sagde nej til 30. maj.

Det indeholder blandt andet en stor ændring af tryghedsaftalen, som reduceres til en fratrædelsesgodtgørelse på to måneder, men med garanti for, at ingen vil blive opsagt indtil 31. marts 2012 på grund af arbejdsmangel.

Derudover vil for eksempel generel lønudvikling blive afskaffet, medarbejdere, der håndterer vitale it-systemer, kan ikke gå i strejke, og arbejdstiden ændres fra 35 timer til 37 timer.

Prosa vil forhandle igen

Om CSC's begrundelse for nu at gå videre med den omtalte HK-aftale siger direktør Lene Christensen:

"CSC Danmarks kunder har krav på en afklaring, som kan give den nødvendige tryghed omkring vores ydelser. Derudover er det vigtigt, at vi nu får skabt ro omkring overenskomstsituationen og får afsluttet denne konflikt. For mange medarbejdere i CSC Danmark er det et hårdt pres at arbejde på en konfliktramt arbejdsplads. Mange medarbejdere er organiseret i andre forbund og er derfor ikke involveret direkte i konflikten. De kan heller ikke være tjent med at konflikten fortsætter," siger hun.

Ifølge Prosas næstformand, Hanne Lykke Jespersen, er Prosa forsat klar til nye forhandlinger for at opnå et bedre resultat.

"Prosa-medlemmerne på CSC har valgt at kæmpe videre for at opnå et bedre resultat, end det Forligsmanden har sat til afstemning," siger hun.

Stemmedeltagelsen ved urafstemningen var på 90,4 procent.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere