Artikel top billede

Botnet-bagmænd stævnet via russiske avis-annoncer

Microsoft er overbevist om, at folkene bag Rustock-botnettet er i Rusland og stævner dem via annoncer i to af de største aviser.

Computerworld News Service: Microsoft har indrykket kvartside-annoncer i to russiske aviser som en juridisk formalitet, der er del af en igangværende retssag i USA mod bagmændene til det hedengangne botnet Rustock, der tidligere udsendte enorme mængder medicinal-spam.

Formålet med disse annoncer er at stævne de unavngivne anklagede i retssagen og derved give dem en mulighed for at føre deres sag, selvom det er ekstremt usandsynligt, at nogen associeret med Rustock vil stå frem.

Microsoft mener dog, at folkene bag Rustock er at finde i Rusland.

Efter at have fået en ransagningskendelse i marts ransagede politiet hosting-leverandører i USA, der havde infrastruktur, der understøttede Rustock. Samtidig sagsøgte Microsoft ved USA's distriktsdomstol for det vestlige distrikt i Washington 11 unavngivne personer, som endnu ikke er blevet identificeret.

Annoncerne kører i 30 dage i aviserne Delovoy Petersburg i St. Petersborg og i den engelsksprogede The Moscow News, skriver Richard Boscovich, der er ledende juridisk rådgiver ved Microsofts Digital Crimes Unit.

Russisk domstol

"Selvom det er usandsynligt, at folkene bag de IP-adresser og domænenavne, der er forbundet med Rustock-botnettet, vil stå frem, da stævninger sjældent har den effekt, så håber vi alligevel, at de anklagede i dette tilfælde vil stå frem," skriver Boscovich.

"Hvis ikke, vil vi dog fortsat forfølge denne sag heriblandt muligvis inden for det russiske retsvæsen, hvis det bliver nødvendigt."

Microsoft offentliggør dokumentation i sagen på noticeofpleadings.com. Virksomheden har også sendt dokumenterne til de postadresser og e-mailadresser, der er tilknyttet de anklagedes IP-adresser og domæner, oplyser Boscovich.

Ingen er endnu blevet tiltalt for at stå bag Rustock. Men Rustock er ifølge Boscovich fortsat ude af funktion og antallet af computere inficeret med dens kode falder fortsat.

"Vores tekniske modforanstaltninger har effektivt forhindret botnettets forsvarsmekanismer i at genoplive det," skriver han.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere