Tanken var helt utænkelig for blot et år siden.
Men i dag er et salg af Nokia knap så utænkeligt.
I hvert fald har der på det seneste floreret rygter i medierne om, at Samsung og især Microsoft skulle være interesserede i at købe den finske mobilproducent.
Sydbanks aktieanalytiker Morten Imsgard, der følger Nokia, tvivler dog på, at et selskab skulle være på vej til at købe det finske firma.
"Det er relativt urealistisk på nuværende tidspunkt," siger han.
Nokias aktie er siden årsskiftet faldet med 46 procent, og det er det, som har sparket gang i rygterne, vurderer han og henviser til et dansk eksempel.
"Der har også været historier om, at Vestas er en mulig opkøbskandidat, og det er grundet i, at kursen er så lav, at man begynder at spekulere i, om nogen bliver fristede af den lave kurs og muligheden for at få en dominerende position inden for en branche," fortæller han.
Tvivler på Microsoft
Morten Imsgard ser Microsoft som den mest realistiske køber blandt de to selskaber, der har været i spil. Men det giver ikke helt mening, efter at Microsoft i februar indgik en aftale med Nokia om at levere Windows Phone på de finske smartphones, anslår han.
"Aftalen give netop Microsoft adgang til det, som selskabet gerne vil have," siger han.
Han fremhæver Nokias brede distribution på verdensmarkedet samt Nokias kompetencer til at kunne tilpasse produkterne til de forskellige markeder.
Skulle Microsoft derimod købe Nokia, så vil det ifølge analytikeren betyde, at Microsofts Nokia bliver det eneste selskab, der udbreder Windows-platformen.
"Microsoft kommer til at stå i en situation, hvor selskabet kontrollerer software og hardware, men firmaet står samtidig alene om at opbygge det tredje økosystem (efter iOS og Android, red.) i mobilbranchen, og det er der er usikkerhed omkring, fordi det kommer fra baghjul," forklarer Morten Imsgard.
Samsung er dækket ind
Den anden køber, der har været nævnt, er sydkoreanske Samsung, der i dag er verdens næststørste producent af mobiltelefoner. Samsung er en endnu mere urealistisk køber end Microsoft, mener Sydbank-analytikeren.
"Samsung er en stor spiller i forvejen, og selskabet har en forretning ud i alle de grene, hvor Nokia også er. Samsung har en stærk position i den høje ende af markedet, men modsat flere af de andre spillere, så har virksomheden også godt fat i nogle af de billigere dele af telefonmarkedet," siger han.
Et argument for at købe Nokia kunne også være at blive stærkt repræsenteret i vækstøkonomierne, men her har Samsung allerede en fod indenfor, påpeger Morten Imsgard.
Han har derfor svært ved at se, hvad Samsung ville opnå med et Nokia-køb.
"Rationalet skulle være, at Samsung vil spille et 'dual game' med Android og Windows Phone, fordi selskabet mener, at Windows Phone kan blive en fuldbyrdet konkurrent til Android og Apple," siger han.
Morten Imsgard pointerer, at det i det hele taget vil være risikabelt at købe Nokia.
"Man køber et selskab, som er i en transitionsfase, og det er meget usikkert, hvad selskabet kommer ud med på den anden side. Det viser især Nokias seneste nedjustering, hvor selskabet meddeler, at det knap nok har overblik en måned frem i tiden," fortæller analytikeren.
I sidste uge fortalte aktieanalytiker Robert Jakobsen fra Jyske Bank til Computerworld, at han anser Nokia for at være en "højrisiko-aktie".