Lav profil.
Det er CSC's tilgang til den tre måneder lange konflikt, der verserer mellem it-giganten og fagforeningen Prosa. Konflikten blev optrappet i sidste uge, da fredspiben blev lagt på hylden, og der udbrød storstrejke blandt de CSC-ansatte Prosa-folk.
Prosa benytter blandt andet blokadevagter, der gør det svært for CSC-medarbejdere, selskabets eksterne konsulenter og europæiske kolleger at komme på arbejde.
CSC's direktør, Lars Lundsgaard, understreger, at medarbejderne skal have adgang til CSC-bygningen på Retortvej i Valby, men han maner samtidig til besindighed.
"Vi har en stor interesse i ikke at eskalere konflikten og lade os provokere unødvendigt," siger Lars Lundsgaard til Computerworld.
Tager afstand fra selvtægt
Det udsagn passer dog ret dårligt med, at en af CSC's samarbejdspartnere, Miracle med direktør Mogens Nørgaard i spidsen, har politianmeldt politiet for sløset håndtering af medarbejderbeskyttelsen og direkte har truet med at køre sin solide svenske bil ind i de strejkende for at skabe plads til, at medarbejderne kan komme ind til tasterne.
CSC-direktør Lars Lundsgaard tager klart afstand fra den fremgangsmåde.
"Ligesom ulovlig fysisk blokade er selvtægt og selvfølgelig ikke noget, vi går ind for," siger han.
Mirakulkur giver modsat effekt
Samtidig forsøger CSC-direktøren at gyde olie på vandene.
"Mogens Nørgaard er en ivrig debattør skråstreg provokatør og har flere gange været ude og lufte holdninger og synspunkter i konflikten, men jeg har svært ved at forestille mig, at han reelt vil køre demonstranter ned," fortsætter Lars Lundsgaard.
Vil udtalelsen få konsekvenser for samarbejdet?
"Det har vi ikke taget stilling til endnu, men vi kommer til at tale sammen," lyder det fra Lars Lundsgaard, som dog ikke ønsker at komme nærmere ind på den samtale.
"Jeg synes, du skal skrive, at vi ikke ønsker at optrappe konflikten yderligere, og at Mogens Nørgaards politianmeldelse godt kan have den modsatte effekt."