GPS'en viser vej når du siger "kør hjem"

Ny GPS har touchscreen og stemmestyring og foreslår selv alternative ruter, hvis der er problemer forude. Mød Garmins nye Nüvi her.

"Kør hjem", siger du og straks lægger Garmins Nüvi-GPS den bedste rute, så du kan komme hjem i en fart.

Ud over stemmestyring bryster Garmin nye GPS'er, Nüvi 3760T og 3790T, sig også af en 4,3 tommer trykfølsom skærm og muligheden for at lede fodgængere rundt i byen via de offentlige transportmidler.

- Hvis man ankommer til sin ferie-destination og skal til hotellet, tager man ofte en taxa, men i stedet kan man med Nüvi 3790 sige "offentlige transportmidler" og blive ledt til hotellet via for eksempel metro, vandtaxa eller noget lignende, forklarer Thomas Bysted fra Garmin.

Hvis forgængernavigationen skal virke tilfredsstillende, skal man investere mellem 50 og 90 kroner i et CityXplorer-kort, som omfatter data om den kollektive transport.

Man køber kortet til én by ad gangen, og indtil videre findes disse kort i omkring 50 byer i Europa og et lignende antal i USA.

Bryder man sig ikke om tonen i de indtalte stemmer, kan man indtale sine egne med Garmin Voice Studio.

Garmin er ret stolt af, at den nye GPS har vundet designprisen Red Dot Design Award 2010, som med 4.252 ansøgere fra 57 lande er en af de største internationale designkonkurrencer i verden. GPS'en er mindre end 9 millimeter tyk, hvilket gør den til en bemærkelsesværdig tynd model.

Dårlig rute i dag

Andre faciliteter i den nye Nüvi-serie er Traffic Trends og NüRoute, som bruger tendenser i trafikken til at foreslå alternative ruter for at slippe for eksempelvis generne efter et trafikuheld.

Garmins Thomas Bysted, der hver dag pendler fra Sverige til Garmin i Allerød nord for København, har oplevet fordelen ved de nye faciliteter:

- Jeg kører normalt ad Ring 3, der kan være et helvede om morgenen. En dag fik jeg besked på at køre gennem byen i stedet for, og det viste sig at være en god idé på grund af et trafikuheld, fortæller han.

Traffic Trends og NüRoute baserer sig dels på data samlet op gennem brug af GPS'en, dels fra trafikstyringssystemet TMC (Traffic Messaging Channel) som Trafikdirektoratet er ansvarlig for herhjemme.

PC World havde kortvarigt fat i den nye Nüvi-GPS ved præsentationen. Skærmen virker meget blank, og man kan frygte, at den kan være svær at læse i direkte lys. Det vil den fremtidige test afsløre.

Den trykfølsomme skærm virker på samme måde som Apples iPhone, det vil sige, at man kan zoome ind og ud ved at lade et par fingre køre fra hinanden eller mod hinanden.

Vælg mellem 2D og 3D

Derudover kan man flytte rundt på kortet med en enkelt finger eller ændre perspektiv fra 2D til 3D. For at undgå, at den trykfølsomme skærm går i selvsving, hvis man putter GPS'en i lommen, kan skærmen låses.

I øvrigt har vejen forude aldrig virket mere realistisk, hvilket hænger sammen med, at man kan vælge at se terræn og bygninger i 3D.

- 3D-terræn er ikke så interessant i Danmark med vores ret flade landskab, men skal man til Norge, så er 3D et godt hjælpemiddel samtidig med, at det giver en superfed oplevelse at kunne se landskabet i flere dimensioner, siger Thomas Bysted.

Den nye Nüvi-GPS 3790T beskrives i flere detaljer på siden her og lillebroderen 3760T på siden her.

De nye modeller er i handlen til juli og kommer til at koste henholdsvis 2.599 og 2.990 kroner for Nüvi 3760 og Nüvi 3790.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere