Test: HTC Desire er en genial supermobil

Forventningerne til HTC Desire har været ekstremt høje, men supermobilen leverer varen - og skuffer kun på et enkelt punkt. Vi har testet telefonen, der er det absolut bedste alternativ til iPhone.

Test: HTC Desire er en genial supermobil

Da pcworld.dk som første danske medie fik hænderne i Googles Nexus One tilbage i januar, blev vi "smaskforelskede" i den veludrustede og hurtige mobiltelefon.

Vi håbede, at Google ville lancere mobilen i Danmark, men det blev der ikke noget af.

Men alt godt kommer til den, der venter ... og vi ventede, og vi ventede.

Belønningen er her nu i form af HTC Desire - en videreudvikling af Nexus One, som HTC også stod bag på trods af det store Google-logo på bagsiden.

Forskellene på de to mobiler er minimale, men har alligevel stor betydning for brugsoplevelsen og funktionaliteten.

HTC Desire gøres i bund og grund til en fantastisk smartphone af fire grunde.

Den er udstyret med den 1-gigahertz hurtige SnapDragon-processor, har en lækker 3,7-tommer AMOLED-skærm og bruger Android-operativsystemet i version 2.1.

Hvad er den sidste ingrediens, spørger du? HTC Sense, der ikke blot gør Android pænere og mere sexet, men også mere brugervenligt og funktionelt.

Desire er lige så tynd og veldrejet som Nexus One, er blot 11,9 millimeter tynd og vejer 135 gram. HTC har dog fjernet den trykfølsomme overflade på fronten og i stedet erstattet den med fire rigtige knapper, der er lidt nemmere at have med at gøre, når du er på farten.

Rullehjulet fra Nexus One er også erstattet af en optisk trackpad, men hvorfor den er der, ja det begriber vi ikke.

Den bruges stort et aldrig, og når du nu har en så stor og lækker multitouch-skærm til rådighed, hvorfor så ikke bare bruge den?

Android 2.1 og SnapDragon

Vi har allerede skrevet om HTC Sense på Android 2.1 i vores anmeldelse af HTC Legend.

Funktionsmæssigt er de to mobiler identiske, og Sense er en visuel lækkerbisken på den store skærm.

Hastighedsmæssigt er Desire også et skridt foran sin lillebror. Man mærker tydeligt, at SnapDragon-processoren har masser af muskler at arbejde med.

HTC Desire er udstyret med samme velfungerende tastatur og ordbog, og den fremragende integration med Facebook og Twitter.

Den 3,7-tommer store skærm har også højere opløsning end Legend, og de 480 x 800 pixel kommer til sin ret, når du starter webbrowseren og surfer store websider, eller når du eksempelvis bruger Google Maps.

Du kan bruge multitouch-kommandoer og eksempelvis knibe skærmen, når du vil zoome ind og ud, og Flash-videoer afspilles også fint.

Helt godt bliver det først med den kommende Flash 10.1-opdatering til Android, der vil gøre mobilen i stand til at afspille hvad som helt, også beskyttet indhold.

God til film og video

Film og videoklip gør sig også godt på skærmen og det var intet problem at se flere tv-optagelser, der var blevet konverteret til MP4-format og tilpasset skærmopløsningen via programmet Handbrake (se guide her), der fås til både PC og Mac.

Den indbyggede musikafspiller kan ikke hamle op med ditto i Apples iPhone, men er fuldt funktionsdygtig, og det er nemt at overskue musiksamlingen og styre funktioner som gentag og shuffle.

Der bliver også vist album-covers, hvis de altså er indlejrede i MP3-filerne, og visuelt ser det rigtig lækkert ud. Desværre er der ikke en funktion til at hente manglende album-covers, som vi så det på Sony Ericssons X10.

Kamera i mellemklassen

Kameraet er ikke noget at skrive hjem om. Ligesom hos HTC Legend får du fem middelmådige megapixel at rode rundt med.

Du kan få nogenlunde brugbare skud under gode lysforhold eller i direkte sollys, men giv kameraet en overskyet himmel og en anelse rystelser, og du ender med slør og gryn.

Det er dog ikke noget, der kommer bag på os, og det er ikke fordi, kameraet er direkte dårligere end de mange andre mobilkameraer derude. Optagede videoklip ser okay ud og er fine til YouTube, men lad være med at optage bryllupper eller konfirmationer med telefonen.

Google Maps uden navigation

Et af de største guldkorn i Nexus One er Google Maps Navigation, der i bund og grund forvandler Google Maps til en fuldblods vejviser på niveau med en typisk TomTom GPS.

Google Maps Navigation virker i øjeblikket kun i USA, og derfor kommer det heller ikke som en overraskelse, at Desire kommer uden den funktionalitet.

Den almindelige udgave af Google Maps, der følger med Desire, fungerer dog fremragende, og mobilen finder satellitterne på ingen tid. Her har vi intet at brokke os over.

Når alt kommer til alt, så har HTC Desire kun et større svaghedspunkt, og det er desværre batteriet.

Det har nemlig kun en kapacitet på 1400 milliamperetimer (mAh), og det betyder, at mobilen kun netop kan klare sig igennem en enkelt dag, hvis du surfer regelmæssigt på den, lytter til musik og ofte henter info fra Exchange-serveren, Gmail eller Facebook.

Det er ikke en dum idé at have USB-kablet med i baglommen, og Desire skal en tur i opladeren hver nat, hvis du ikke lige pludselig vil løbe tør for strøm.

Som alternativ til iPhone er HTC Desire absolut nummer et. Det er den mest veludrustede og velfungerende Android-mobil til dato, og den er en fornøjelse at bruge i hverdagen.

Du må klare dig uden iTunes-butikken og den proppede App Store, som du får med iPhone, men skal du blot have et godt redskab til at holde styr på dit travle liv, så får du ingen bedre digital følgesvend end denne supermobil.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Kinaxis Solution Architect

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Skab værdi med produktkonfiguration i Dynamics 365

Deltag i dette webinar og lær, hvordan du kan skabe øget værdi gennem produktkonfiguration med Microsoft Dynamics 365 standard konfigurator og Easy Creator. Eksperter fra CGI vil dele deres indsigt i, hvordan produktkonfiguration kan optimere processer, forbedre kvalitet og øge kundetilfredshed.

05. februar 2025 | Læs mere


Sådan automatiserer du med Copilot

Høst fordelene og sæt strøm til processerne med Microsofts alsidige AI-assistent.

06. februar 2025 | Læs mere