Artikel top billede

CSC-debat: Dårlig ledelse er roden til nedtur

Er lønnedgang eller innovativ ledelse løsningen på at fastholde og skabe kloge it-arbejdspladser i Danmark? Hør en tænketanks argumenter.

Læs også: CSC-debat: "Vi har verdens næsthøjeste lønninger"

Innovativ ledelse.

Det er nøglen til at skabe højtuddannede danske arbejdspladser, herunder it-arbejdspladser, i Danmark.

Samtidig er det innovativ ledelse, der i sidste ende skal sørge for, at de højtuddannelse beholder deres nuværende løn, mener direktør Lars Andersen fra Arbejdernes Erhvervsråd.

Udmeldingen kommer i kølvandet på den liberale tænketank, Cepos, der siger, at it-folk presses så meget fra udlandet, at de er nødsaget til at gå ned i løn.

"Men vi ser i vores fremskrivninger, at der bliver mangel på højtuddannet arbejdskraft herhjemme," siger Lars Andersen og fortæller, at han ikke er bekymret for en trussel fra udlandet.

"Men det betyder jo ikke, at vi bare skal lægge armene over kors," siger han og peger på, at vejen frem ikke er lønnedgang, men innovation.

"Innovativ ledelse skal skabe danske it-arbejdspladser i fremtiden," siger Lars Andersen.

Dårlig ledelse

Han ønsker ikke direkte at kommentere på CSC-konflikten, men fortæller generelt, at et pres på en forretning i ligeså høj grad kan skyldes dårlig ledelse som alt muligt andet.

"De 1.000 fyringer i Nokias udviklingsafdeling er eksempelvis et udtryk for, at selskabet har sovet i timen og ikke har forstået brugernes ønsker," siger han.

Her kunne god og innovativ ledelse måske have været nøglen, fortæller Lars Andersen.

Læs også: CSC-debat: "Vi har verdens næsthøjeste lønninger"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere