Der fyres mange medarbejdere for tiden, og det sker også på lederniveau, fordi der ikke er stillinger nok. Kampen for en lederstilling er langt hårdere end en medarbejderstilling, men der er muligheder, hvis du arbejder strategisk med dit netværk.
Når man søger en lederstilling er det ikke nok at slå op i avisen. Der skal arbejdes hårdt, og det kræver tålmodighed.
"Der er flere ting, du skal indstille sig på, når du bliver fyret. Det første er, at det tager tid at få en stilling igen. Der kan gå et halvt år. Det andet er, at du skal bruge dit netværk," siger Susanne Teglkamp, der beskæftiger sig med karriererådgivning som konsulent i Teglkamp & Co.
Brug netværk strategisk
Hvis du koncentrerer din jobsøgning omkring opslag, skal du ikke regne med en lederstilling foreløbig.
"Der er mange jobs, der ikke bliver slået op. Dem finder man kun i sit netværk. Det betyder ikke, at det er bekendte, der skal ansætte dig, men de kender måske en stilling," forklarer Susanne Teglkamp.
Derfor er det vigtigt, at du tager kontakt til dit netværk og forklarer dem din situation.
"Jeg anbefaler dem, jeg rådgiver, at de inviterer sig selv på kaffe. Sig til dit netværk, hvilken situation, du er i, og hør dem, om de kender noget," siger hun.
Detaljeret CV er vejen frem
Det er vigtigt at du bruger tid på CV'et, fordi det er her du bliver optaget. Desuden skal du formidle dine kompetencer præcist, fordi et usammenhængende CV gør det sværere at se, hvilken stilling du søger.
Susanne Teglkamp påpeger også, at det er en god ide at benytte sociale netværk som LinkedIn.
"LinkedIn er et godt sted at kontakte folk, man ikke har snakket med længe. Det er ikke så udfordrende at kontakte folk på LinkedIn, som det er at ringe til dem," forklarer hun.
Tænk fremsigtet
I tider med konkurrence om lederstillinger er det en god ide at tænke fremsigtet.
"Du skal ikke gå at være bange for en fyring, men det er altid en god ide at videreuddanne dig, og holde dig opdateret på dit fagområde, mens du har en lederstilling. Det gør det lettere at få en ny stilling, hvis du bliver fyret," forklarer Susanne Teglkamp.
Hvis det er længe siden, du har plejet dit netværk, kan det få konsekvenser den dag, du står uden job.
"Jeg har mødt it-ledere, der er i et netværk, men som ikke bruger det. Det skal man gøre, ellers er man bagude, hvis man bliver fyret," siger hun.
Læs også:
Dansk IT til direktørerne: Få så pungen op af lommen
<div class="title ">
Sådan ryger du til tops som it-leder
<div class="title">Direktør: Dette kan vi bruge fremtidens it-leder til </div></div>