Artikel top billede

Microsofts Steve Ballmer og Skypes Tony Bates annoncerede i går, at opkøbet til en værdi af 44 milliarder kroner.

Ballmer: Derfor betaler vi 44 milliarder for Skype

Microsoft har storstilede planer med købet af Skype, fortæller selskabets direktør Steve Ballmer.

Læs også:

Officielt: Microsoft køber Skype for gigant-beløb

Microsoft har store planer med købet af Skype.

Det står klart, efter at de to selskaber - der nu snart bliver til ét - i går holdt pressekonference om den rekord-store aftale til en værdi af 44 milliarder kroner.

Når Microsoft betaler så mange penge for Janus Friis-produktet - og også væsentlig mere end det reelt er værd - skyldes det, at det passer som fod i hose i Microsofts allerede eksisterende produkt-portefølje.

Skype vil blive integreret med Microsoft-produkter som Xbox og Kinect, ligesom Windows Phone og Windows indeholder oplagte muligheder for at udnytte Skype.

Samtidig har selskabet i form af unified communications-løsningen Lync brug for at få så mange nye brugere som muligt - det kan Skypes kundedatabase hjælpe med.

"Ved at bringe det bedste fra Microsoft sammen med det bedste fra Skype kan vi udstyre folk med nye teknologier, der kan bringe dem tættere sammen," indledte Steve Ballmer pressemødet.

Fremtidens kommunikationsplatform

"Vi drømmer om at skabe oplevelser, der ikke er begrænsede af afstande eller enheder," siger Microsoft-direktøren i videoindslaget, som du kan se herunder.

Skype har 170 millioner brugere, og alene i 2010 talte de 207 milliarder minutter via kommunikationsplatformen.

Det er dette udgangspunkt, der gør, at Microsoft lægger 44 miiliarder på bordet - og indleder arbejdet med at skabe fremtidens kommunikationspatform, som selskabet ser den.

"Hos Microsoft ser vi enorme muligheder i at bringe de ting, som folk ønsker - data, voice, video, IM - sammen på samme skærm, uanset om det er en smartphone, en pc en slate eller tv'et."

Se talen (kræver Silverlight)

Kan Miccrosoft gøre det, Ebay ikke kunne?

Med til historien hører, at det netop var storstilede planer om at integrere Skype med allerede eksisterende produkter, der i 2005 fik Ebay til at betale 16 milliarder kroner for Skype.

Det var dengang eBays idé, at Skype kunne anvendes til kommunikation mellem eBays mange brugere, men løsningen vandt aldrig rigtigt indpas.

I 2009 valgte Ebay at sælge Skype til en gruppe af investorer - dengang lød prisen på omkring 9,9 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere