Artikel top billede

CSC-konflikten begraver regeringen i overarbejde

Spørgsmålene om CSC vælter ned over landets ministre i disse dage. Få overblikket over alle de mange spørgsmål, som ministrene skal svare på i kølvandet på arbejdskonflikten mellem CSC og Prosa.

Læs også:
Regeringen trækkes ind i CSC-konflikt

Over de næste par dage skal en række af landets ministre redegøre for en langt række aspekter i arbejdskonflikten mellem it-virksomheden CSC og fagforeningen Prosa. 

Oppositionen, anført af Enhedslistens Line Barfod og SF's Karsten Hønge, har bombarderede ministrene med spørgsmål om konfliktens betydning for landet.

Allerede i februar bad Line Barfod om en oversigt fra samtlige ministerier over, hvilke kontrakter de har med CSC, og hvad de koster.

Men indtil videre er der endnu ikke kommet noget svar. 

Dog er der allerede en lang række samråd på programmet på Christiansborg, hvori CSC-konflikten ønskes afdækket.

Dem får du en oversigt over herunder.

Hvad sker der med Skat?

I første omgang skal skatteminister Peter Christensen (V) i morgen formiddag (onsdag 11. maj) stå skoleret i et åbent samråd, hvor ministeren skal svare på, hvordan han vil sikre sig, at Skats it ikke bliver berørt af konflikten på CSC.

Spørgsmålet skal ses i lyset af, at Skat allerede har haft flere problemer. Blandt andet med udsendelse af falske rykkere og problemer med Skats ind- og udbetalingssytemer.

Må udlændinge tage over?

Efter frokost i morgen onsdag bliver det integrationsminister Søren Pinds (V) tur. Han skal svare på, om danske arbejdspladser under en lovlig konflikt må tage udenlandsk arbejdskraft ind i stedet for de strejkene.

Søren Pind skal desuden redegøre for, om han finder det hensigtsmæssigt for arbejdsmarkedsintegrationen, hvis danske virksomheder kan ansætte udlændinge til udførelse af arbejde omfattet af overenskomstmæssig konflikt.

Baggrunden for spørgsmålet er, at CSC ansatte 40 indere, efter at have lockoutet 120 medarbejdere. Det fik Prosa op af stolen og kalde handlingen "en ekstrem provokation".

Må CSC flytte ud af landet? 

Torsdag 12. maj er det indenrigsminister Bertel Haarder (V), der skal stå skoleret.

Han skal svare på, hvilke tiltag han har iværksat for at sikre, at dele af CPR-registeret, som CSC drifter, ikke fremover bliver ført fra udlandet.

Spørgsmålet er stillet på baggrund af spekulationer om, at CSC vil flytte dele af selskabets aktiviteter til udlandet. Det må selskabet bare ikke med CPR-registret, da det ifølge loven skal kunne destrueres i tilfælde af krig.

Kan vi afholde valg?

Indenrigsministeren bedes ligeledes svare på, om han kan garantere, at konflikten på CSC ikke vil give problemer i forhold til at afvikle folketingsvalget.

Når Bertel Haarder får spørgsmålet, skyldes det, at blandt andre Prosa har nævnt, at et valg ikke ville kunne afvikles, hvis konflikten gik i sort. Den frygt har CSC dog manet i jorden.

Kan vi få vores penge?

Ud på eftermiddagen torsdag skal Bertel Haarder svare på, hvordan han vil sikre sig, at udbetalingen af ydelser til borgerne ikke bliver berørt af konflikten på CSC.

Ministeren skal svare på, om han kan garantere, at udbetalingen af ydelser som eksempelvis folkepensionen, der er afhængigt af CPR-registeret, ikke bliver berørt af konflikten på CSC.

CPR-registret har tidligere været under pres på grund af konflikten, hvor 400 offentlige myndigheder og private virksomheder ikke modtog de daglige data-udtræk.

Er politets systemer sikre?

Ugen efter, torsdag den 19. maj, skal justitsminister Lars Barfoed (K) igennem vridemaskinen.

Han skal svare på, hvordan han vil sikre sig, at væsentlige fortrolige oplysninger i eksempelvis politiets registre ikke ender i udlandet.

Hvad med tinglysningen?

Desuden skal justitsministeren samme dag redegøre for, hvordan han vil sikre, at et andet centralt system ikke bliver berørt af konflikten på CSC.

Den gang drejer det sig om den digitale tinglysning.

Det skyldes, at den digitale tinglysning nemlig også drives af it-virksomheden, der sidder så tungt på den danske it-infrastruktur.

Læs også:
Regeringen trækkes ind i CSC-konflikt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Skab værdi med produktkonfiguration i Dynamics 365

Deltag i dette webinar og lær, hvordan du kan skabe øget værdi gennem produktkonfiguration med Microsoft Dynamics 365 standard konfigurator og Easy Creator. Eksperter fra CGI vil dele deres indsigt i, hvordan produktkonfiguration kan optimere processer, forbedre kvalitet og øge kundetilfredshed.

05. februar 2025 | Læs mere


Sådan automatiserer du med Copilot

Høst fordelene og sæt strøm til processerne med Microsofts alsidige AI-assistent.

06. februar 2025 | Læs mere