Læs også: Staten frygter CSC-kaos: Her er katastrofeplanen
Hos Forsvaret er man i gang med at rulle løn-nødberedskabet ud for at sikre 21.000 soldater deres retsmæssige hyre.
For hvis den amerikanske it-gigant CSC og it-fagforeningen Prosa ikke når til enighed inden den 1. juni i deres verserende arbejdsmarkedskonflikt, kan statslige myndigheder risikere at komme på manuelt ekstra-arbejde med lønudbetalinger.
Forsvaret er en af de statslige organisationer, konflikten kan ramme ekstra hårdt. Det skyldes, at Forsvaret har over 20.000 folk på lønningslisterne, en stor udskiftning i personalestaben og et lønsystem, der kræver ekstrauddannelse at betjene.
"Situationen er naturligvis træls og tager tid, men vores folk har jo krav på, at lønnen er i orden," forklarer major og presseofficer Torben Grinderslev fra Forsvarets Personaletjeneste til Computerworld.
Beløbet er ligegyldigt
Den største hurdle for Forsvaret er mængden af folk, der muligvis kommer til at skulle have reguleret lønnen.
For hos Forsvaret er der en del reguleringer, da aktiviteter som eksempelvis militærøvelser automatisk udløser tillæg.
"Det betyder jo ikke noget, om det er 10.000 kroner eller én øre, der skal reguleres, for det kræver den samme indsats i reguleringen. Lige op til sommerferien har vi dog ikke så mange øvelser," fortæller Torben Grinderslev fra Forsvarets Personaletjeneste.
Kan koste konsulentkroner
En anden udfordring er, at Forsvaret i de næste par måneder vil udskifte flere hundrede folk som et led i organisationens naturlige rotationsprincipper. Og de udskiftninger kræver også manuelle indtastninger.
Sidst men ikke mindst, så kører Forsvaret modsat resten af staten sine lønudbetalinger over Forsvarets Lønsystem, FMN, der er en tro kopi af Statens Lønsystem med den lille tilføjelse, at manuelle indtastninger foregår via det milliarddyre ERP-system, DeMars.
"Det kræver DeMars-uddannelse at indtaste lønningerne manuelt. Derfor kan vi i yderste konsekvens være tvunget til at købe konsulentydelser ude i byen," siger Torben Grinderslev.
Sådan gør Forsvaret
Såfremt konflikten får statens lønsystemer til at gå i hårdknude, vil Forsvaret i lighed med resten af de statslige organisationer udbetale soldaternes løn baseret på lønnen i den foregående måned.
Senere vil ekstra-ydelser og lønfradrag blive efterreguleret.
"Hvis det kommer så vidt, så forventer vi, at folk har fuld forståelse for situationen," lyder det fra Torben Grinderslev.
Han oplyser samtidig, at hvis konflikten fortsætter i flere måneder, så vil alle Forsvarets lønfolk være tilbage fra sommerferie, hvilket vil lette på indtastningsarbejdet til den tid.