Test: Trådløst headset forvandler dig til en ork

Elsker du at flække modstandere på tværs i onlineuniverset World of Warcraft? Så skal du kigge nærmere på et usædvanligt trådløst headset fra Creative, som er skræddersyet til Warcraft-fans. Vi har testet løs.

1. Test: Trådløst headset forvandler dig til en ork

Hvis en grusom ork i det overmåde succesfulde onlinespil World of Warcraft så sig nødsaget til at investere i et sæt hørebøffer, så var førstevalget nok faldet på Creatives Sound Blaster World of Warcraft Wireless Headset.

Hvorfor? Et: Det ligner ekstraudstyr til rustningen.

To: Spilleren kan udskifte en kant på begge hørebøffer, der signalerer, om han eller hun tænder mest på Alliance eller Horde.

Tre: Ved hjælp af softwaren kan spilleren ændre sin stemme elektronisk - og lyde som for eksempel en kvindelig Blood Elf - og sidst, men ikke mindst, så kan man ændre farven på lysdioderne i begge hørebøffer efter forgodtbefindende.

Det er altså et produkt møntet på de absolut største tilhængere af World of Warcraft, for hvem det er ekstremt vigtigt at signalere til omverdenen, at man tager sit onlinespil seriøst. Meget seriøst endda.

Men derudover kan headsettet naturligvis også benyttes til alle andre spil samt musik og film.

Creative har taget X-Fi-teknologien i brug nok en gang, hvormed brugeren kan forbedre lydkvaliteten på musikfiler, der eksempelvis er indkodet med det udbredte MP3-codec. Der er også andre kærkomne detaljer som understøttelse af EAX, virtuel surroundlyd og en støjreducerende mikrofon, der nemt afmonteres.

Pæn ydelse

Vi kunne under den mere almene del af testen konkludere, at sættet siger god for en pæn ydelse og formår at levere relativt bredt på lydspektret til spil, musik og film.

Bassen kunne godt tåle en opgradering til Sennheiser-klassen, så en større dybde og intensitet kom på tale, men bortset fra det er Creative på banen med en fornuftig allround-oplevelse, der kan spille særdeles højt uden at forvrænge.

Installationen er overraskende nem. Vi smækkede den medfølgende USB-sender i computeren, hvorefter Windows 7 ganske tjept gjorde enheden klar til fri afbenyttelse.

Creative fortæller, at det trådløse signal passerer fra sender til headset uden kompression af lyden. Uden at kunne undersøge dén påstand til bunds nøjes vi med at konstatere, at kvaliteten af lyden er overordentlig fornuftig.

Rækkevidden når i nogle tilfælde op omkring de 30 meter, hvilket vi bestemt ikke skal klage over. Batterilevetiden lyder på cirka ni timer, og selve opladningen, der foregår via et medleveret USB-stik, tager omkring fire timer, hvis hørebøfferne er helt drænet for saft og kraft.

2. Få stemme som en Village Elder eller Blood Elf

Mens headsettet fungerer med de mest basale funktioner uden installation af ekstra software, så skal du på udkig i downloadsektionen hos Creative, hvis du vil pille ved de avancerede funktioner.

Desværre er det netop på en af de mest nørdede funktioner, at Sound Blaster World of Warcraft Wireless Headset falder lidt igennem.

Det kunne virke fristende at lade VoiceFX-teknologien forvrænge ens stemme, så man for eksempel lyder som en Village Elder eller en Blood Elf, men i virkeligheden lyder det tarveligt og langt fra overbevisende.

Derfor er det mest de øvrige funktioner samt selve udformningen af headsettet, der vil høste point.

Godt trådløst headset

Ergonomisk er headsettet tilfredsstillende. Ens ører bliver ikke ømme selv efter flere timers tampen på tastaturets makrotaster, og det er nemt at justere på headsettets størrelse. Det kunne til gengæld have været nemmere at indstille bommen til mikrofonen, som ikke rigtigt vil "låses" i en bestemt placering.

Som helhed er det altså ikke uden skønhedsfejl, at World of Warcraft-headsettet vil klamre sig til hovedet på rendyrkede fans af den virtuelle spilverden.

Vi kan dog ikke bestride, at Creative har bedrevet et helt igennem unikt produkt, der spiller både højt og godt, men på bundlinjen er det netop kun de mest indspiste Warcraft-computerspillere, der vil fatte interesse for headsettet.

For alle andre er der billigere og mere egnede alternativer.

Hvis de knap 1.200 kroner, som headsettet koster, er et for heftig prisskilt, kan vi tilføje, at headsettet fås i en version med kabeltilslutning, der er omkring 300 kroner billigere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere