1. Test: Trådløst headset forvandler dig til en ork
Hvis en grusom ork i det overmåde succesfulde onlinespil World of Warcraft så sig nødsaget til at investere i et sæt hørebøffer, så var førstevalget nok faldet på Creatives Sound Blaster World of Warcraft Wireless Headset.
Hvorfor? Et: Det ligner ekstraudstyr til rustningen.
To: Spilleren kan udskifte en kant på begge hørebøffer, der signalerer, om han eller hun tænder mest på Alliance eller Horde.
Tre: Ved hjælp af softwaren kan spilleren ændre sin stemme elektronisk - og lyde som for eksempel en kvindelig Blood Elf - og sidst, men ikke mindst, så kan man ændre farven på lysdioderne i begge hørebøffer efter forgodtbefindende.
Det er altså et produkt møntet på de absolut største tilhængere af World of Warcraft, for hvem det er ekstremt vigtigt at signalere til omverdenen, at man tager sit onlinespil seriøst. Meget seriøst endda.
Men derudover kan headsettet naturligvis også benyttes til alle andre spil samt musik og film.
Creative har taget X-Fi-teknologien i brug nok en gang, hvormed brugeren kan forbedre lydkvaliteten på musikfiler, der eksempelvis er indkodet med det udbredte MP3-codec. Der er også andre kærkomne detaljer som understøttelse af EAX, virtuel surroundlyd og en støjreducerende mikrofon, der nemt afmonteres.
Pæn ydelse
Vi kunne under den mere almene del af testen konkludere, at sættet siger god for en pæn ydelse og formår at levere relativt bredt på lydspektret til spil, musik og film.
Bassen kunne godt tåle en opgradering til Sennheiser-klassen, så en større dybde og intensitet kom på tale, men bortset fra det er Creative på banen med en fornuftig allround-oplevelse, der kan spille særdeles højt uden at forvrænge.
Installationen er overraskende nem. Vi smækkede den medfølgende USB-sender i computeren, hvorefter Windows 7 ganske tjept gjorde enheden klar til fri afbenyttelse.
Creative fortæller, at det trådløse signal passerer fra sender til headset uden kompression af lyden. Uden at kunne undersøge dén påstand til bunds nøjes vi med at konstatere, at kvaliteten af lyden er overordentlig fornuftig.
Rækkevidden når i nogle tilfælde op omkring de 30 meter, hvilket vi bestemt ikke skal klage over. Batterilevetiden lyder på cirka ni timer, og selve opladningen, der foregår via et medleveret USB-stik, tager omkring fire timer, hvis hørebøfferne er helt drænet for saft og kraft.
2. Få stemme som en Village Elder eller Blood Elf
Mens headsettet fungerer med de mest basale funktioner uden installation af ekstra software, så skal du på udkig i downloadsektionen hos Creative, hvis du vil pille ved de avancerede funktioner.
Desværre er det netop på en af de mest nørdede funktioner, at Sound Blaster World of Warcraft Wireless Headset falder lidt igennem.
Det kunne virke fristende at lade VoiceFX-teknologien forvrænge ens stemme, så man for eksempel lyder som en Village Elder eller en Blood Elf, men i virkeligheden lyder det tarveligt og langt fra overbevisende.
Derfor er det mest de øvrige funktioner samt selve udformningen af headsettet, der vil høste point.
Godt trådløst headset
Ergonomisk er headsettet tilfredsstillende. Ens ører bliver ikke ømme selv efter flere timers tampen på tastaturets makrotaster, og det er nemt at justere på headsettets størrelse. Det kunne til gengæld have været nemmere at indstille bommen til mikrofonen, som ikke rigtigt vil "låses" i en bestemt placering.
Som helhed er det altså ikke uden skønhedsfejl, at World of Warcraft-headsettet vil klamre sig til hovedet på rendyrkede fans af den virtuelle spilverden.
Vi kan dog ikke bestride, at Creative har bedrevet et helt igennem unikt produkt, der spiller både højt og godt, men på bundlinjen er det netop kun de mest indspiste Warcraft-computerspillere, der vil fatte interesse for headsettet.
For alle andre er der billigere og mere egnede alternativer.
Hvis de knap 1.200 kroner, som headsettet koster, er et for heftig prisskilt, kan vi tilføje, at headsettet fås i en version med kabeltilslutning, der er omkring 300 kroner billigere.