Artikel top billede

Derfor skal Folkeskolen have egen app store

En app store, trådløst internet og tablet-pc'er til alle elever. Se alle planerne i en ny digitaliseringsstrategi.

Læs også: Lækket strategi: Sådan bliver fremtidens offentlige it

Allerede næste år skal folkeskolen have sin egen app store for digitale lærermidler.

"Det vil sige en slags "app store", som man kender det fra indkøb af musik og software på nettet, hvor brugerne også kan dele erfaringer og bedømmelser med hinanden," står der i et udkast til en ny digitaliseringsstrategi, som Computerworld er kommet i besidddelse af.

Den nationale platform skal gøre det muligt at øge distributionen af digitale undervisningsprogrammer markant, lyder det.

Digitaliseringsstrategien er Danmarks fælles køreplan for, hvordan det offentlige skal bruge it-kronerne fremadrettet - helt præcist frem til 2015.

Bag strategien står KL, Danske Regioner og Finansministeriet, der i disse dage arbejder på at få de sidste brikker på plads.

Trådløst internet i klasselokalerne

Ifølge udkastet står det allerede fast, at den digitale indspøjtning til folkeskolen også betyder, at alle elever skal have stabil adgang til trådløst internet i klasselokalet om to år.
Det gælder alle elever i folkeskolen fra 0. til 10. klasse.

"Kommunerne skal sikre, at der i 2013 er stabilt trådløst højhastighedsnetværk på alle folkeskoler samt den nødvendige adgang til pc'er, bærbare computere eller lignende på skolen," står der i udkastet.

Året efter - det vil sige i 2014 - skal al skriftlig kommunikation mellem skolen og forældre foregå digitalt. Ligesom lærerne skal frigøre "mærkbart" mere tid til undervisning ved at benytte it til forbedredelse og i selve undervisningen.

Meget tyder også på, at der bliver afsat en pulje til at købe digitale lærermidler fra. Dog står dog ikke klart i det foreløbige udkast, hvor mange penge, der afsættes.

Til gengæld skal alle elever i 2015 arbejde på en individuel bærbar pc, tablet-computer eller lignende, fremgår det af den foreløbige digitaliseringsstrategi.

Læs også: Lækket strategi: Sådan bliver fremtidens offentlige it

Nyt system til eksamener

[b]Læs også: Lækket strategi: Sådan bliver fremtidens offentlige it
[/b]
Endelig skal de digitale test og afgangsprøver i Folkeskolen have en omgang med it-piskeriset.
 
"Der udvikles et it-system, der gør det muligt for eleverne at aflevere deres afgangsprøver digitalt, så bedømmerne både kan hente besvarelserne og afgive deres karakterer digitalt," fremgår det af udkastet.

Samtidig udvikles "et mere effektivt, fleksibelt og fremtidssikret system til at afvikle de nationale test og prøver," står der i rapporten.

Det sker, samtidig med at årets nationale tests på computere er afviklet planmæssigt for første gang siden indførelsen i 2007. 

It på Universiteterne

Ikke kun folkeskolen skal op i gear på it-fronten. Også de kloge hoveder på landets universiteter skal frem i it-skoene, fremgår det af udkastet.

Om to år - i 2013 - skal al optagelse til universiteterne foregå gennem optagelse.dk.

Derudover skal al kommunikation med de studerende foregå digitalt inden samme deadline. Det gælder både ansøgninger, klager og andet.

Endelig skal alle eksaminer være digitale ved udgangen af 2013.
Digitaliseringsstrategien forventes af blive fremlagt i første halvdel af 2011.

Læs også: Lækket strategi: Sådan bliver fremtidens offentlige it




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere