Artikel top billede

Sådan udnytter du browserens skjulte egenskaber

Anvender du tit online-systemer, så er her et fif til, hvordan du nemt kan ændre browserens forudfyldte felter.

Benyt browserens skjulte egenskaber

Det er dejligt, at browserne automatisk udfylder brugernavn, password, adressefelter og andre formular-felter på diverse online-forretningssystemer, du anvender dagligt.

Men nogle gange husker din browser måske lidt for meget?

Du er formentlig ikke interesseret i, at den husker dit kreditkortnummer, ligesom du af sikkerhedshensyn heller ikke bør lade browseren huske kodeord til forskellige online-forretningssystemer.

(Selv om store it-virksomheder tilsyneladende ikke har problemer med at nye ansatte benytter tidligere ansattes passwords).

Men hvordan får du fjernet de data, som du ikke ønsker, at browseren skal huske?

Firefox

Når du klikker på et indtastningsfelt i en formular i Firefox, vil Firefox vise en liste med forskellige tekstmuligheder, hvis den kan lave autoudfyldning. Du kan nu vælge at slette de felter, som du ikke ønsker, at Firefox skal huske. Peg med musen på den tekst, som du ønsker at slette. Når teksten er fremhævet, skal du ikke klikke på musen, men trykke på "Delete"-tasten. Så er teksten slettet fra Firefox. 

Chrome

Du kan slette tekst til autoudfyld som beskrevet i Firefox' tilfælde ovenfor. Men Chrome tilbyder flere muligheder end det:
Hvis du indtaster navn og adresse i en elektronisk blanket på et website, vil Chrome huske dem og tilbyde at anvende informationerne i andre blanketter på andre sites.
 
Når Chrome viser sin drop-down menu, har du mulighed for at vælge "Valgmuligheder for Autofyld i Chrome" allernederst.
Vælger du det, får du adgang til de autofyld-tekster, som Chrome har gemt.

Du kan dobbeltklikke på en af dem, og så kan du redigere som vist i billedet til højre. Eller du kan vælge at trykke på X, hvis du ønsker at fjerne oplysningerne fra Chrome.

Sådan gør du med Internet Explorer

Microsofts browser giver ikke på tilsvarende måde nem adgang til at slette eller rette i individuelle autofyld-tekster.

Du kan dog vælge at slette alle autofyld-tekster, som Internet Explorer husker, ligesom du også kan vælge at slette alle kodeord, som Internet Explorer har gemt.

Det gør du på følgende måde:
 
Du vælger Funktioner fra menuen og derefter Internetindstillinger.
 
Herefter skal du vælge fanebladet med Indhold.

På Indhold-fanebladet finder du Autofuldførelse-sektionen.
Her kan du klikke på Indstillinger.

Det giver dig adgang til et væld af muligheder, som du kan vælge at slette.

Det interessante i denne sammenhæng er Formulardata og Adgangskoder.

Ved at sætte et flueben ud for Formulardata eller Adgangskoder kan du vælge at slette enten alle formulardata eller kodeord, som Internet Explorer har husket.

Du kan også markere begge dele for at slette alle formulardata og alle kodeord.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere