Få styr på dit liv med en elektronisk blok

Hvis du har Office 2007, så har du også programmet OneNote. Men ved du overhovedet, hvad det kan? Bliv klogere her og lær at bruge den elektroniske blok.

Microsoft OneNote er en elektronisk version af din notesbog.

Den kan bruges til notater, ideer, lister, skitser og udklip - og ved hjælp af søgemulighederne er det nemt at genfinde selv gamle og glemte notater på et spiltsekund.

Organiseret som en notesbog

OneNote er opbygget på samme måde som en notesbog - og du kan have flere notesbøger åbnet på en gang. Du kan således oprette flere notesbøger til forskellige formål og interesser, så du eksempelvis har en til private emner og en til arbejdet.

Hver enkelt notesbog er opdelt i sektioner. Det svarer til skillebladene eller fanerne i de notesbøger, der er opdelt i flere faner.

Du kan med andre ord have en sektion til for eksempel Hjemmet, Mad, Arbejde, Fritid og Børn.

I hver sektion kan du oprette alle de sider, du har brug for. I modsætning til hvordan du arbejder med noter i en papirnotesbog, giver OneNote dig mulighed for at tilføje, flytte og slette alt på siderne og i sektionerne.

Du kan tilføje mere plads, hvor som helst og når du har brug for det, ligesom du kan trække notater, lister eller tegninger rundt mellem de enkelte sider, sektioner eller notesbøger.

Det sparer tid og mange genskrivninger af de samme informationer og gør det let at organisere dine notater efter bestemte emner eller projekter.

Søg i notaterne

Ikke nok med at du har total frihed til at organisere, flytte og opdele dine notater; du kan som sagt også søge i dem. Så i stedet for at skulle bladre gennem masser af papirsider kan du hurtigt genfinde alt, hvad du har noteret om et bestemt emne eller finde notaterne frem fra et møde, du har holdt for længe siden.

Det kan være notaterne fra alle de møder, du har holdt med en given kunde, som du lige vil kigge igennem, inden du skal holde det næste møde med kunden, eller et bestemt notat du vil genfinde og sende til en af vennerne eller en kollega.

Det kan også være opskriften på den fantastiske is, du kopierede fra en hjemmeside - eller scannede ind fra et ugeblad.

For med OneNote 2010 (den nye Office-version som kommer senere på året) kan du nemlig gøre indskannet tekst søgbar, ligesom du kan kopiere det ud som tekst, der kan sættes ind i et dokument - og kører du Windows 7, er der langt om længe en chance for, at det sker nogenlunde fejlfrit, også selv om det er et håndskrevet notat.

Ikke kun tekst

Men det er ikke kun tekst, du kan gemme i OneNote. Du kan også optage lydklip, indsætte billeder og video samt skrive ud til OneNote og indsætte udklip fra programmer eller hjemmesider.

Det foregår ved, at du højreklikker på OneNote-ikonet i informationsområdet til højre på proceslinjen, vælger Opret skærmklip i genvejsmenuen og markerer det område på hjemmesiden, du ønsker at sætte ind i OneNote. Så oprettes en ny side med udklippet i den aktuelle notesbog.

Du kan også åbne skærmklipperen ved at trykke Windows-tasten + S.

Klipper du noget fra en hjemmeside, indsætter OneNote automatisk et link til den side, du klippede det fra. Det gør OneNote også, hvis du klipper det ud på den gammeldags måde ved at markere teksten på hjemmesiden og så kopiere den over på en side i OneNote.

Den bevarer også alle de links, der måtte være i den tekst, du har kopieret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere