Computerworld News Service: Sonys meddelelse om omfanget af det sikkerhedsbrud, som har tvangslukket PlayStation-netværket (PSN), har skabt et stormvejr af potentielle juridiske og politiske problemer, som sandsynligvis ikke vil være overstået lige med det samme.
Indtil videre er fokus på Sonys manglende oplysninger om sikkerhedsbruddets faktiske omfang. Selv om Sony lukkede for PSN allerede den 21. april, så skulle der gå indtil den 26. april, før det kom frem, at kundernes personlige informationer var blevet kompromitteret, men flere sikkerhedseksperter, som Computerworlds amerikanske søstermedie, PCWorld, har talt med, mener, at bruddet i sig selv er grund nok til sagsanlæg.
"Jeg tror, vi kan forvente et eller flere sagsanlæg, hvor Sony - med mindre det ender i forlig - vil blive dømt for grov uagtsomhed," siger Randy Abrams, som er leder for teknisk uddannelse hos sikkerhedsfirmaet ESET.
Men de juridiske problemer er bare toppen af isbjerget for Sony. Udover de åbenlyse tillidsproblemer som Sony vil få med kunderne, så vil virksomheden også støde ind i store lovgivningsmæssige problemer på grund af sikkerhedsbruddet.
Medlemmer af den amerikanske kongres er allerede i gang med at involvere sig i sagen: Mary Bono Mack fra Californien, som er leder af Det Hvide Hus' underkomite for handel og produktion, har indledt en undersøgelse af sagen.
Parlamentsmedlem Bobby Rush fra Illinois har sammen med senator Tom Carper fra Delaware taget et skridt yderligere og er begyndt at presse på for mere seriøs lovgivning på cybersikkerhedsområdet.
Hele verden oprørt
I et brev til Sonys administrerende direktør skriver senator Richard Blumenthal fra Connecticut:
"Jeg er bekymret ved tanken om, at PlayStation-netværkets brugeres personlige og økonomiske informationer muligvis er blevet ulovligt tilgået af en tredjepart. Dertil kommer Sonys bekymrende mangel på informationer om sikkerhedsbruddet."
Men den amerikanske regering er ikke de eneste, der blander sig i sagen: Lovgivende myndigheder fra hele verden har indledt undersøgelser af PSN-bruddet.
Både det britiske datatilsyn og den canadiske privacy-kommissær har igangsat undersøgelser, der skal afgøre, om Sony har overtrådt loven ved ikke at beskytte brugernes personlige informationer tilstrækkeligt.
Kun tiden vil afgøre, hvad der vil udgøre seriøse trusler mod Sony, og hvad der blot er forsøg på at få pressens opmærksomhed i sikkerhedsbruddets slipstrøm. Men når det er sagt, så vil tingene sandsynligvis blive værre for Sony, inden de kan blive bedre, specielt fordi virksomheden selv vurderer, at PSN vil være lukket mindst en uge yderligere.
Oversat af Marie Dyekjær Eriksen