Denne skribent foretrækker stadig et fysisk bundsolidt QWERTY-tastatur og en stor ikke-trykfølsom (ufølsom?) skærm, når der skal skrives.
Det er langt at foretrække i stedet for diverse smartphones, tablet-pc'er og netbooks. Skærmene er for små og tastaturerne for virtuelle og diminutive på den slags apparater.
Men samtidig sker det stadig oftere, at skribenten finder sig selv med nævnte dværg-apparater i hænderne; i fuld gang med at skrive mails, noter og små artikler. Ofte med en betragtelig nedsat anslagshastighed.
Anvend tekst til tale
Der findes diverse alternativer til at banke tekst ind på et apparat udstyret med en processor. Tale-til-tekst har gennem mange år været promoveret som et alternativ til skrivningen, og visionerne om tastaturfri apparater er efterhånden gamle.
Og bevares. Nogle telefoner fungerer faktisk udmærket med tale-til-tekst. Man kan blot udtale et navn, og så kan telefonen selv finde ud af at ringe vedkommende op. Men har du prøvet at diktere en lang mail eller et forretningsdokument til et tale-til-tekst-program?
Denne skribent har aldrig kunnet forlige sig med tale-til-tekst-programmerne. Der er jo også problemet med at finde et godt program, der forstår det danske sprog.
Hvorfor skrive, når du kan pive?
Måske findes løsningen ikke ved helt at undgå tastaturet, men i at anvende det virtuelle tastatur på en smartere måde. Det er hvad virksomheden Swype bag produktet med samme navn igennem en del år har forsøgt.
Som du kan se på nedenstående video, tapper man ikke på hver enkelt bogstav i et ord, men lader fingeren glide hen over over de bogstaver, som indgår i ordet. Deraf kommer sloganet "Why type when you can swype".
I marts kom en stor opdatering af beta-programmet til Android-mobiltelefoner. Du har mulighed for at blive beta-bruger og teste, om det er noget for dig. Indtil videre er dansk ikke en del af de understøttede sprog.