Artikel top billede

Præsentér din Powerpoint - uden at få hold i nakken

De fleste har prøvet at stå med ryggen til publikum, når de skal vise en PowerPoint-præsentation. Men det er slet ikke nødvendigt. Med denne smarte og enkle metode får du øjenkontakt med dit publikum - og samtidig bedre overblik over din præsentation.

Du kender det sikkert godt: Du slutter projektoren til din bærbare, dublerer skærmen og trykker på F5-tasten eller klikker på Diasshow-knappen nederst til højre i Visning-gruppen på Statuslinjen for at starte din præsentation.

Men tøv en kende. Udnyt i stedet, at du kan vælge at gøre projektoren til den sekundære skærm på din bærbare. Det tager lige et par sekunder længere, fordi du lige skal forbi skærmindstillingerne og udvide skrivebordet til skærm nummer 2 (der i det her tilfælde så er projektoren).

Men det giver faktisk god mening at gøre det. For når først du har gjort det, kan du anvende den særlige præsentationsvisning i PowerPoint.

I præsentationsvisningen anvendes den ene skærm (din computer-skærm) til at give et overblik over din præsentation samt noterne til det aktuelle dias. Selve diasset vises i Diasshow-visning på den anden skærm (projektoren).

Derved behøver du ikke stå og følge med på projektor-skærmen på væggen bag dig. Nu kan du stå med front mod tilhørerne hele tiden og stadig følge med i præsentationen på din egen computerskærm, mens tilhørerne kan se dine dias på storskærmen.

Du styrer præsentationen ved at klikke på en mindre udgave af diaset i præsentationsvisningen på din egen skærm og kan afspille animationer eller skifte frem og tilbage mellem de enkelte dias ved hjælp af pileknapperne under diaset. Til højre herfor ser du dine noter til diaset. Dem kan du passende anvende som dit manuskript, så du slipper for at have det skrevet ud eller for at skulle huske det i hovedet.

Nederst kan du se de næste tre-fire-fem dias, så du hele tiden kan følge med i, hvad der sker, næste gang du skifter dias.

Sådan gør du:

1. Sæt projektoren op som skærm nummer 2

Start med at slutte projektoren til skærmstikket på din bærbare.

Derefter skal du højreklikke et tomt sted på Skrivebordet, vælge Skærmopløsning i genvejsmenuen og vælge at aktivere projektoren som sekundær skærm ved at højreklikke på skærmen og vælge Aktiver i genvejsmenuen - hvis det ikke sker automatisk.

I Flere skærme-feltet vælger du Udvid skrivebordet til denne skærm og vælger en passende opløsning i Opløsning-feltet.

Klik på OK-knappen for at anvende indstillingerne.

2. Anvend præsentationsvisning

For at anvende præsentationsvisningen, når du vil vise din præsentation, skal du først vælge, at PowerPoint skal anvende præsentationsvisning.

Derefter skal du indstille, hvilken skærm du vil anvende til at vise præsentationen, og hvilken skærm du vil have dine noter og overblik over præsentationen på.  Disse indstillinger finder du på Diasshow-fanen i Skærme-gruppen.

Markér Brug præsentationsvisning-feltet og klik på liste-knappen i Vis på-feltet og vælg den sekundære skærm, altså din projektor- eller storskærm.

Derefter kan du starte din præsentation!




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere