Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

CSC giver kæmperabat på milliardkontrakt

CSC's ny aftale med forikringskæmpen Tryg er baseret på en stor rabat. Se her, hvor meget den egentlig er værd.

Læs også: CSC-ansatte forladet arbejdet i vrede.

Samme dag som 33 ansatte hos it-giganten CSC forlod arbejdet i den verserende konflikt med Prosa, trak virksomheden onsdag en outsourcingkontrakt på op mod 2,5 milliarder kroner hjem.
 
Kontrakten er en forlængelse og en "mindre" udvidelse for milliarder af en eksisterende aftale med nordens næststørste forsikringsselskab Tryg, og aftalen løber over syv år.
 
Det fortæller Gerhard Dall, der er kommunikationschef hos Tryg.
 
"Kontrakten repræsenterer en udvidelse over de syv år for 1,8 milliarder kroner. Men parterne er enige om, at den samlede kontraktsum ikke oplyses," siger Gerhard Dall.
 
Hos analyseinstituttet IDC vurderer Nils Molin, der er research director for IDC Nordic, imidlertid aftalen til en værdi af små 2,5 milliarder kroner.
 
Den gamle kontrakt kostede nemlig i 2007 Tryg 973.440 millioner danske kroner. Og med afskrivninger af værdien kontrakten har fornyelsen af kontrakten formentlig en værdi på omkring 835 millioner kroner.
 
"Normalt falder sådan en kontrakt med fem procent i værdi om året," siger Nils Molin til Computerworld.
 
Giver stor-rabat på aftalen
Samtidig er det ifølge Nils Molin normalt, at leverandører i branchen giver rabatter på mindst 20 procent til kunderne. Dermed ender prisen på nytegning af kontrakten på omtrent 668 millioner eller 2,4 milliarder kroner inklusive udvidelsen på 1,8 milliarder. 
 
Han fortæller, at CSC historisk har hevet endog meget store kontrakter hjem på outsourcing, blandt andet en kontrakt med SAS på 10 milliarder svenske kroner. Dette sammenligner han med konkurrenten IBM, der fik en aftale med Nordea på 17 milliarder svenske kroner.
 
Set i dette lys er CSC's nye aftale med Tryg en vigtig kontrakt, men måske ikke den allerstørste, fortæller han. 
 
"CSC er fremgangsrig i forsikringssektoren. I Norge har de lukket mange aftaler," siger Nils Molin og tilføjer, at CSC trods aftalen med Tryg fastholder andenpladsen på IDC's topliste for outsoucing-branchen i Danmark efter IBM.   
 
Besværligt for kunder at skifte leverandør
Ifølge Nils Molin er det typisk, at outsourcing-kunder vælger at videreføre kontrakter hos den leverandør, man en gang har valgt.
 
"Der skal ganske meget til - man skal være særdeles utilfreds - eller også skal der være reelle prosforskelle," siger Nils Molin.
 
Det er nemlig ifølge Nils Molin en ganske kompleks og svær proces for kunden at skifte leverandør. Der er mange risici og ukendte faktorer i forbindelse med et leverandørskifte.
 
"Det er meget krævende for kunden. Og det er på ingen måde gratis. Det er meget skønnere og enklere, vis man blot kan fortsætte," siger han.
 
Faktisk er balladen med at skifte outsourcing leverandør ifølge Nils Molin så omfattende, at den eksisterende leverandør sagtens kan være dyrere end konkurrenterne, uden at risikere at blive vraget.
 
"Du ved, hvad du har, men du ved aldrig, hvad du får," siger han.
 

Det har ikke været muligt at få en kommentar til historien hos CSC Danmark. 

Men i en pressemeddelelse skriver firmaet, at CSC med kontrakten vil fortsætte leverancen af service indenfor it-infrastruktur, som eksempelvis mainframe, midrange og network for Tryg.   

"Fornyelsen af kontrakten er et vidnesbyrd om de fordele, Tryg har opnået ved at outsource til CSC, siger Andy Williams, president, CSC's Northern European Operations i pressemeddelelsen.
 
Hos Tryg fortæller Gerhard Dall, at firmaet har valgt at fortsætte samarbejdet med CSC, fordi firmaet er en kendt samarbejdspartner.
 
"Vi ser det som en bekræftelse på det samarbejde, som vi har haft i en længere årrække. Der er også over årene opbygget en væsentlig know-how om os hos CSC. Og det er jo også en styrke i samarbejdet," siger Gerhard Dall til Computerworld. 

Læs også: CSC-ansatte forladet arbejdet i vrede. 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere