Læs også:
Her er regeringens it-planer frem mod 2020
Hvad skal folk dog lave?
Han savner også en forklaring på, hvad reformpakkens bud på 125.000 ekstra beskæftigede skal lave, når de kommer ud på arbejdsmarkedet.
"Rapporten nævner ikke alle de digitale produkter og services, som disse mennesker kunne være med til at producere, selv om it-industrien har et enormt vækstpotentiale. Det er faktisk lidt trist," siger Klaus Kvorning Hansen til Computerworld.
Samtidig hæfter Dansk IT's formand sig ved, at der trods alt også er nogle lyspunkter blandt rapportens mange ord og bogstaver.
"At offentlige selvbetjenings-tjenester bliver obligatoriske, er fornuftigt, da velanbragt tvang i nogle tilfælde kan være nødvendigt. Samtidig er det også positivt, at kommunerne tilsyneladende selv kan råde over besparelser ved hjælp af it til eksempelvis skole-området. Det giver et større incitament for at benytte it og opnå besparelserne," siger Klaus Kvorning Hansen.
Ingen overraskelser
Brancheforeningen IT-Branchens direktør, Morten Bangsgaard, nævner, at der ikke er nogen overraskelser i regeringens reform-udspil.
Samtidig skuffede det IT-Branchens direktør, at der ikke er sat tal på det markante potentiale ved at digitalisere det offentlige.
"Det ville være oplagt i en situation, hvor Danmark står og mangler 23 milliarder kroner. Regeringen burde sætte tal på og indregne dem i 2020-planen," siger Morten Bangsgaard og efterlyser flere konkrete digitale forslag.
Han hæfter sig i lighed med Dansk IT også ved det positive i selvbetjeningsløsningerne og fortsætter:
"2020-planen hamrer fast med syvtommer-søm, at digitaliseringen af det offentlige er afgørende for at få vores velfærdssamfund og de offentlige budgetter til at hænge sammen fremover. Det er positivt," lyder det fra IT-Branchen.
Venter på næste udspil
Hos Dansk Industris it-branchefællesskab for it- og teleindustrien, ITEK, er der jævn tilfredshed med regeringsreformen, selv om også ITEK-direktør Tom Togsverd efterlyser vækst-forslag med hjælp fra informationsteknologien.
"Derfor ser vi frem til den vækstpakke, som regeringen vil spille ud med, når forhandlingerne om 2020-planen er på plads," fortæller Tom Togsverd til Computerworld.
"Vores ønske til vækstplanen er, at regeringen formulerer en digital agenda for Danmark som et vigtigt instrument til at skabe vækst i den private sektor og til at effektivisere den offentlihge sektor, løse klimaproblemerne samt sikre borgere og virksomheder bedre livskvalitet eller rammebetingelser," uddyber Tom Togsverd sin ønskeliste til den kommende vækstplan.
Udover Reformpakke 2020 og vækstpakken vil regeringen i samspil med regionerne og kommunerne også slynge sin digitaliseringsstrategi på bordet inden for få måneder.
Alle it-brancheforeningerne forventer, at der i digitaliseringsstrategien frem til 2015 vil være konkrete svar på deres indvendinger mod Reformpakken 2020.