Artikel top billede

Sådan bygger man en kæmpe-computer til cloud'en

Amazon har bygget den største klyngebaserede Linux-computer rettet mod cloud computing nogensinde. Se her, hvordan projektet blev grebet an.

Computerworld News Service: For nylig stillede ekspert i high performance computing Jason Stowe sine ingeniører et simpelt spørgsmål: Kan I bygge en klyngecomputer i skyen med 10.000 kerner?

"10.000 er et dejligt rundt tal," siger Jason Stowe, der er administrerende direktør for og grundlægger af Cycle Computing, som hjælper kunder med at opnå hurtig og effektiv adgang til den slags supercomputere, som normalt kun findes på universiteter og større forskningsinstitutioner.

Cycle Computing har allerede bygget flere klyngecomputere på Amazons Elastic Compute Cloud skaleret op til flere tusinde kerner. Men Jason Stowe ville op på det næste niveau.

Største klynge

Det er ikke første gang, at nogen har provisioneret 10.000 kerner på Amazon, men Jason Stowe har aldrig hørt om nogen, der har opnået det antal i en HPC-klynge, hvilket vil sige en klynge, der anvender batch scheduling-teknologi, og som kører med en HPC-optimeret appplikation.

"Vi har ikke fundet beskrivelser af noget større," siger Jason Stowe.

Hvis den var blevet testet for hastighed, så var den Linux-baserede klyngecomputer muligvis røget ind på listen over verdens 500 hurtigste supercomputere.

Et af de første skridt var en finde en kunde, der kunne få glæde af en computer af den kaliber. Der er ingen grund til at skabe så stort et miljø, hvis ikke der skal udføres noget rigtigt arbejde.

Den kunde, der meldte sig, var biotech-virksomheden Genentech fra San Francisco, hvor videnskabsmanden Jacob Corn havde brug for masser af computerkræfter til at finde ud af hvordan proteiner binder til hinanden, i sin forskning der muligvis kan lede til nye medicinske behandlinger.

Sammenlignet med klyngecomputeren med 10.000 kerner, "har vi omkring en tiendedel af den størrelse internt," siger Jacob Corn.

Så dagens lys ved midnatstid

Cycle Computing og Genentech tændte for klyngecomputeren 1. marts lidt over midnat, baseret på Amazons råd i forhold til det optimale tidspunkt at bede om 10.000 kerner på.

Amazon tilbyder virtuelle instanser optimeret til high-performance computing, men Cycle og Genentech valgte i stedet en "standard, vanilje CentOS" Linux-klynge for at spare penge, forklarer Jason Stowe. CentOS er en version af Linux baseret på Red Hats Linux.

De 10.000 kerner bestod af 1,250 instanser med otte kerner hver, såvel som af 8.75TB RAM og 2PB diskplads.

Klyngen blev skaleret op med et par tusinde kerner af gangen, og på den måde tog det 45 minutter at provisionere hele klyngen. Der var ingen problemer.

"Da vi bad om 10.000 kerner, fik vi det," siger Jason Stowe.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Få indblik i, hvordan du planlægger, designer og drifter dit datacenter, så det kan følge med virksomhedens vækst, støtter bæredygtighedsindsatsen og lever op til krav om effektiv datahåndtering.

25. februar 2025 | Læs mere


Identity Festival 2025

Er du klar til en dag, der udfordrer din forståelse af, hvad Identity & Access Management (IAM) kan gøre for din organisation? En dag fyldt med indsigt, inspiration og løsninger, der sætter kursen for, hvordan vi arbejder med IAM i de kommende år.

05. marts 2025 | Læs mere


Tech Transformation Trends 2025

Tech Transformation Trends er konferencen, hvor vi sætter fokus på de helt store Danske virksomheders digitale transformationer og måden de driver virksomhed på. Dagen byder på cases og vidensdeling, der vil give inspiration som kan være med til at løfte din strategi og navigere i fremtidens digitale landskab.

06. marts 2025 | Læs mere






White paper
Sådan: Opgradér din printerløsning uden store investeringer