Læs også: Tusindvis af danske virksomheder ramt af netnedbrud
Da strømmen gik i morges, og hostingcentret Global Connects nødstrømsgenerator strejkede, ramte nedbruddet kunder over store dele af Danmark.
For eksempel gik godt 100.000 af Fullrates 120.000 danske telefoni- og internetkunder i sort i mere end en time.
"Et nedbrud i den her størrelsesorden er heldigvis ikke noget, vi ser hver dag. Faktisk er det meget sjældent, at vi har set noget lignende, men når det sker, så skal de her backup-systemer virke, og det gjorde de ikke," konstaterer Peter Mægbæk, direktør for Fullrate.
Ramte hele verden
Geografisk ramte nedbruddet bredt over det danske land, men nu viser det sig, at problemerne strakte sig langt ud i verden.
"Det var ikke kun sjællændere, der blev ramt. Vi blev ramt på vores connections ud til resten af verden, hvilket koblede 10.000 SAP-brugere af vores systemer," fortæller Niels Bach-Valeur, Global IS Problem Manager, Group IT Infrastructure Solutions hos Grundfos.
Udfaldet, som kun varede få minutter, ramte samtlige koncernens SAP-brugere, fordi SAP's brugergrænseflade ifølge Niels Bach-Valeur er "meget følsom".
Slå ryglænet tilbage
Til gengæld mærkede Grundfos slet ikke noget til Global Connects andet strømsvigt, som igen gav tusinder af kunder mulighed for at slå ryglænet tilbage på kontorstolen og tage den med ro en tid.
"Nej, vi mærkede ikke noget, da de (Global Connect, red.) havde det andet nedbrud. Vi har i alt cirka 17.500 medarbejdere, men en del er ikke full-time on-line brugere," fortæller Niels Bach-Valeur.
Hos Global Connects 'operations and maintenance center' aner teknikerne indtil videre ikke, hvad der ramte denne gang, det vil sige kort efter klokken 13.
"Lyset har ikke blinket eller noget, og det tyder på, at det ikke er bystrømmen, der er gået," siger Jørn, der er tekniker hos Global Connect.
Alle arbejder på højtryk med at finde fejlen, som ifølge teknikeren sandsynligvis skal findes et eller andet sted i hostingcentrets backup-systemer.