Artikel top billede

Bombardér dine øjne med læssevis af megapixel

Hvorfor nøjes med at spille på en enkelt Full HD-skærm, når du kan smække dine computerspil op på tre skærme samtidig? Her kan du komme helt tæt på spiloplevelsen med tre 24 tommer skærme og en opløsning på voldsomme 5.760 x 1.200 pixel.

Bombardér dine øjne med læssevis af megapixel

De nyeste kraftige grafikkort på markedet er så voldsomme, at de ikke er tilfredse, medmindre du fodrer dem med tre skærme.

Nvidia Geforce GTX 590 og AMD Radeon HD 6990 (læs vores test her og her) understøtter begge afvikling af computerspil på tværs af tre skærme; sidstnævnte kan endda kapere helt op til seks skærme, hvis du benytter en særlig hub.

Nvidias teknologi er døbt 'Nvidia Surround Vision', mens AMD's alternativ hedder 'Eyefinity'.

Hestekræfter i hobetal

Det lyder måske lidt skørt, men entusiaster bliver tiltalt af den nærmest majestætiske skærmopløsning på 5.760 x 1.200 pixel - og ideen om at få udvidet sit synsfelt for dermed at kunne dominere i ens yndlingsspil rammer plet hos visse brugere.

Vores hollandske kolleger på Guru3d.com har stablet tre Dell-skærme på hver 24 tommer på skrivebordet og testet med både et og to grafikkort - altså både to og fire GPU'er (Graphics Processing Unit) i alt.

Kun af det gode?

Testen viser, at mens et enkelt HD 6990- eller GTX 590-grafikkort formår at trække selv de mest krævende computerspil - med de vildeste kvalitetsindstillinger - flydende, er der i flere tilfælde ingen nævneværdig gevinst ved at investere i to af de pebrede grafikkort.

Mens spil som Battlefield: Bad Company 2 og Crysis: Warhead formår at udnytte i alt fire grafikprocessorer, er eksempelvis Call of Duty: Modern Warfare 2 og Anno 1404 fuldstændig upåvirket af, at du installerer et grafikkort mere.

Så mens spiloplevelsen som helhed på tværs af tre skærme er overbevisende, råder Guru3d.com til, at man ikke smider spareskillingerne efter mere end et enkelt HD 6990 eller GTX 590. Hvilket i forvejen er en bekostelig investering.

Du kan komme helt tæt på den vilde skærmopsætning i de to videoklip herunder, der viser, hvordan Guru3d.com har benchmark-testet grafikkortene på tre skærme:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere