Artikel top billede

Gratis it til iværksættere og mindre virksomheder

I et overraskende udspil kommer regeringen nu iværksættere og mindre virksomheder til hjælp. Gratis it og teknologi skal virkeliggøre ideen om Danmark som førende it-nation og skabe bedre vilkår for iværksættere og små virksomheder.

Business Centers aprilsnar 2011 - faldt du for den?: Udarbejd en teknologisk behovsanalyse og få penge til at købe de it-værktøjer som din virksomhed skal bruge for at være en effektiv og moderne virksomhed. 

Danmark som førende it-nation - for alvor

Det er hovedindholdet i et overraskende udspil fra regeringen, der for alvor skal realisere målet om, at Danmark skal være en førende it-nation.

"Vi er klar over, at udbredelsen af bredbånd i Danmark kun er et lille skridt på vejen til at blive en førende it-nation. Nu er det slut med skåltalerne. For at rykke igennem for alvor på internationalt plan og konkurrere med it-nationer som USA og de fremstormende BRIC-lande skal danske virksomheder hjælpes til at udnytte potentialet i teknologien. Her bør virksomhedernes startinvesteringer ikke være en forhindring," siger Frederik Ullerup-Petersen fra regeringens erhvervsudvalg, der i hemmelighed siden maj sidste år har arbejdet på planen.

Skaber rum til eksperimenter

Ved at frigøre iværksættere og små virksomheder fra investeringsomkostningerne forbundet med ny teknologi forventer Frederik Ullerup-Petersen, at virksomhederne vil begynde at se teknologien som et kreativt og forretningsskabende element fremfor en driftsomkostning. Nye forretningsmuligheder og ideer vil være resultatet, er regeringens forhåbning.

For at have lidt styr på ideerne - og omkostningerne - udføres den teknologiske behovsanalyse i samarbejde med innovationsagenter fra de ni Godkendte Teknologiske Serviceinstitutioner (GTS) som Teknologisk Institut, Force og Delta.

"På tide at vi hjælper de små"
Regeringens udspil skal blandt andet ses i lyset af diverse bank-pakker, der har hjulpet bank-sektoren, men har svigtet iværksættere og mindre virksomheder.

"Vi har nu stabiliseret bank-sektoren, men desværre ser det ud til, at det stadig er meget svært for iværksættere og mindre virksomheder at få lån til deres virksomhedsdrift," siger Frederik Ullerup-Petersen.

Penge fra SKI kanaliseres til små virksomheder

Samtidig tager regeringen kritikken af SKI, den offentlige indkøbscentral, der blandt andet står for udbud af it-projekter, til sig.

"Vi har erkendt, at SKI-aftalerne mest kommer de store virksomheder til gode og har derfor besluttet at kanalisere nogle af pengene fra SKI-aftaler over i iværksætter-miljøet og de mindre virksomheder," siger Hans-Ulrik Mikael Bug fra Finansministeriet.

SKI har en omsætning på 13 milliarder årligt, og ifølge Hans-Ulrik Mikael Bug vil en endnu ikke fastlagt procentsats af omsætningen overføres til iværksættere og små virksomheder. 
 
Konkurrenceforvridende plan?
Planen, som præsenteres i dag, træder i kraft næste måned, når de endelige detaljer er fastlagt. Der er dog allerede forlydender om, at EU ikke ser med milde øjne på det danske forslag, da det ses som et konkurrenceforvridende tiltag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere