Artikel top billede

Guide: Få mere ud af din pc med ny grafikdriver

Hvis din computer skal trække spil og video optimalt, kommer du ikke udenom at hente den nyeste software til dit grafikkort. Uden de rigtige fiduser kan det dog være svært at komme i gang. Vi viser dig hvordan.

Guide: Sådan får du den nyeste grafikdriver på din pc

Måske har du en fornemmelse af, at producenten ikke har installeret den nyeste grafikdriver på din nyindkøbte computer. Eller måske har din gamle, støvede computer ikke fået en overhaling med ny grafikdriver i flere år.

Uanset hvad fungerer din computer måske nogenlunde, men vi kan skrive under på, at den ikke yder optimalt i grafiske applikationer, hvis grafikdriveren er oldnordisk.
 
De tre store grafikproducenter - Intel, Nvidia og AMD - udsender jævnligt opdateringer til markedets mange grafikchip. De er især vigtige, hvis du har hang til computerspil; ofte er de nyeste spil faktisk afhængige af, at du opdaterer din grafikdriver, hvis de skal køre optimalt.

Men hvor finder du den nyeste software, og hvordan bærer du dig mest snedigt ad, hvis du vil opgradere uden kedelige softwarekonflikter?

Vi har opdelt processen i en række enkle trin, så du nemt kan finde og installere ny grafikdriver:

1. Identificér dit grafikkort

Det kan være lidt kryptisk at navigere frem til Windows' Enhedshåndtering og finde ud af, hvor ny din grafikdriver er samt hvilket firma, der har produceret løsningen.

Du kan i stedet hente det gratis program GPU-Z, der i et snuptag viser dig din computers grafikproducent, så du ved, hvor du skal lede.

2. Støv den rigtige driver op

Afhængig af de oplysninger, du lige har støvet op, skal du hente den grafikdriver, der passer til din computers grafikkort.

Find Intel-drivere her
Find AMD- og ATI-drivere her
Find Nvidia-drivere her

3. Slet sporene efter den gamle driver

Når du har fået den nye driver ned på harddisken, skal du afinstallere den gamle via 'Tilføj/fjern programmer' under Windows' kontrolpanel. Efterfølgende skal du typisk genstarte, hvorefter det er en god idé at rydde op i registreringsdatabasen, så der ikke opstår softwarekonflikter. 

Det gør du eksempelvis med det gratis program Driver Sweeper, som vi har gode erfaringer med.

4. Installér den nye driver

Nu kan du med sindsro installere den driver, du hentede i forbindelse med guidens første trin. Og se frem til at udnytte kræfterne i dit grafikkort endnu bedre.

Husk også, at elementer fra den beskrevne fremgangsmåde kan bruges, hvis du eksempelvis vil opgradere dit eksisterende grafikkort med en ny og hurtigere model.

Læs også:
Guide: Giv din pc nyt liv - helt gratis




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere