Artikel top billede

Google lukker af: Nul adgang til Android 3.0

Selvom open source-styresystemet Android 3.0 allerede nu findes på kommercielle produkter, vil Google ikke frigive kildekoden.

Læs også:

Her er de vigtigste features i det nye Android 3.0

Kan Androids sejrstogt fortsætte til evig tid?

Alle går tablet-amok på CES i Las Vegas

Selvom de første produkter med Android 3.0 - også kendt som Honeycomb - allerede er på markedet, meddeler Google nu, at styresystemet ikke bliver frigivet som open source, som selskabet ellers plejer at gøre med nye versioner af Android.

Honeycomb, der er målrettet tablet-pc'er kan allerede i dag fås på eksempelvis Motorolas Xoom, ligesom også HTC og Samsung arbejder med styresystemet.

Mindre hardwareproducenter kommer imidlertid til at vente adskillige måneder endnu, inden de kan få fingrene i Honeycomb.

Businessweek skriver, at frigivelsen af kildekoden udskydes, fordi softwaren endnu ikke er klar til at blive videreudviklet af andre end Google selv.

Ikke klar til smartphones

Med Honeycomb kunne man ellers forestille sig, at tredjeparter kunne have en interesse i at videreudvikle systemet til også at kunne fungere på smartphones, men det er for tidligt, mener Google.

"For at holde vores tidsplan for tablet-pc'en, gik vi på kompromis. Vi ønskede ikke at tage stilling til, hvad det ville kræve af den samme software at køre på telefoner," siger Andy Rubin, der leder Android-udviklingen hos Google, til Businessweek.

"Det ville have krævet en masse ekstra ressourer og have forlænget vores tidsplan ud over det, som vi mente var fornuftigt. Så vi skød genvej," forklarer han.

Helt konkret er problemstillingen ifølge Google-chefen, at Honeycomb på nuværende tidpunkt ville risikerere at give brugerne en rigtig dårlig oplevelse, hvis styresystemet blev installeret på smartphones.

"Vi ved ikke engang, om det overhovedet ville fungere," forklarer Andy Rubin.

Det ventes, at der vil gå adskillige måneder, inden kildekoden til Honeycomb frigives.

Læs også:

Her er de vigtigste features i det nye Android 3.0

Kan Androids sejrstogt fortsætte til evig tid?

Alle går tablet-amok på CES i Las Vegas




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere